Ce faci cu peretele acela gol din bucatarie?

27-02-2014 / Blog amenajari bucatarii

Ne plac bucătăriile spaţioase, dar asta nu înseamnă că trebuie să rămână prea multe locuri... goale! Umple-ţi bucătăria cu accesorii simpatice şi utile! Un perete gol nu trebuie să rămână perfect gol, sigur poţi face loc acolo pentru un raft cu pahare de colecţie, cu scrumiere de colecţie sau cu borcănele pentru condimente.

 

Ce îţi poate trebui în bucătărie?

 

Un raft cu sticle, unul cu pahare

 

Este simplu: vinul îşi găseşte întotdeauna locul în bucătărie. Chiar dacă tu nu eşti mare consumator de vin, întotdeauna se va găsi un invitat care merită să fie servit cu un pahar frumos cu vin bun. Dacă nu, întotdeauna se va găsi cineva care să îţi ofere o sticlă de vin: cadou de casă nouă, în dar de ziua ta, cu ocazia vreunei petreceri şi aşa mai departe, iar dacă se strâng sticlele trebuie duse în beci sau expuse frumos pe raftul lor.

 

Sunt atâtea feluri de mâncare în care se adaugă un strop de vin pe un plus de savoare, încât trebuie să fie măcar două – trei şi între acelea pe care ştii să le găteşti şi care îţi plac.

 

Dulapul cărţilor de bucate

 

Un bucătar adevărat va cunoaşte zeci, dacă nu chiar sute de reţete. Totuşi, este bine să existe în bucătărie câteva cărţi de bucate, poate unele cu specific chinezesc, altele cu specific italian şi tot aşa: diversitatea este bună întotdeauna.

 

În plus, este important să ştii să găteşti mereu alte feluri de mâncare, mai ales dacă eşti în rândul celor necăsătoriţi care sunt în căutarea unei perechi (aminteşte-ţi că dragostea trece prin stomac) sau dacă eşti genul care organizează des mese cu şi pentru cei dragi.

 

Suportul de tigăi şi/ sau ustensile

 

Fixează-ţi în perete fie un placaj cu diferite agăţători, fie un suport handmade, în care vei agăţa ori tigăi şi oale, ori instrumente de gătit (spumieră, tel, spatule felurite şi aşa mai departe).

 

Pentru un aspect şi mai plăcut, poţi încerca să vopseşti acest suport într-o culoare intensă ori în mai multe culori puternice. Desigur, suportul poate destinat şi acelor borcănele mici în care îţi creşti ierburile aromatice bio sau recipientelor pentru condimente.

 

Nu uita nici de diferitele tipuri de rafturi, suporturi sau dulapuri unde îţi poţi etala colecţiile de farfurii decorative, halbe, căni, sticle, pahare, solniţe sau orice altceva ai colecţionat tu şi se potriveşte în camera destinată gastronomiei.

 

Mini vestiar pentru chef

 

De câte ori nu ţi-ai pătat bluza preferată pentru că nu ai mai apucat să te schimbi înainte să găteşti? De câte ori nu ţi-ai fript degetele din cauză că nu ştiai unde îţi sunt mănuşile pentru gătit?

 

Iată de ce este util un mini vestiar în bucătărie: depozitezi aici toate şorţurile pentru gătit, mănuşi pentru gătit şi, jos de tot, câteva perechi de şoşoni – doar în bucătărie este gresie pe jos şi nu ai vrea să îţi îngheţe picioarele în timp ce găteşti!

 

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.