Un birou frumos acasa

03-11-2014 / Blog amenajari birouri

În funcţie de felul în care îţi amenajezi biroul de casă, vei avea mai mult sau mai puţin randament sau vei fi mai uşor sau mai greu de distras. Bineînţeles că dacă îţi doreşti să amenajezi un mic spaţiu de lucru la tine acasă ai putea să faci acest lucru şi fără niciun fel de ajutor. Totuşi, noi îţi vom oferi câteva sugestii şi îţi vom arăta şi câteva spaţii de lucru din casele altor oameni, pentru eventualitatea în care îţi doreşti să te inspiri de undeva pentru decorarea unui birou acasă.

 

Găseşte locul unde eşti productiv(ă).

 

Ai nevoie de intimitate şi linişte sau poţi lucra oriunde? Ai nevoie de cea mai luminoasă cameră sau îţi ajunge şi niţel spaţiu pe hol? Analizează-ţi casa, probează fiecare loc tentant din casă şi vezi unde îţi este munca cea mai productivă.

 

În locul unde eşti cel mai productiv (sau cel mai productivă) amenajează-ţi spaţiul de lucru, nu contează dacă este o cameră separată de restul casei sau dacă este într-o parte a unei camere cu un alt rol: în bucătărie, în living, în dormitor etc.

 

Foloseşte-te de obiecte pe care le ai deja.

 

Nu este obligatoriu ca pentru amenajarea unui spaţiu nou în interiorul locuinţei tale să foloseşti obiecte noi sau obiecte în care să investeşti foarte mult. Foloseşte-te de obiecte pe care le ai: nu o fi mare deranj să muţi scaunul din bucătărie în living pentru acele câteva ore în care este necesar să munceşti.

 

Avizierul îl poţi crea manual din polistiren, din plsacaj sau îl poţi cumpăra de-a gata. În acelaşi timp,  avizierul poate fi înlocuit de o bucată de metal fixată în perete ca un tablou sau sprijinit de masa de lucru şi de perete, iar tot ce trebuie fixat pe el va fi fixat cu ajutorul unor magneţi cu diferite culori şi de diferite, în funcţie de mesajul conţinut de diferitele documente şi notiţe.

 

Ţine cont de tendinţele celor din familie.

 

Dacă ai în familie măcar încă o persoană care lucrează de acasă ori un copil care trebuie să îşi facă temele sub supraveghere, poate nu ar fi rău să amenajezi un birou dublu sau două zone de lucru în aceeaşi cameră, aşa încât să vă îndemnaţi reciproc la lucru.

 

Îndrăzneşte să colorezi şi acest spaţiu.

 

Culorile vii împrospătează aspectul camerei şi al zonei de lucru şi ar putea să-ţi sporească şi ţie cheful de lucru şi să-ţi îmbunătăţească dispoziţia, chiar dacă afară e întuneric deja la ora 18:00 sau dacă e înnorat şi rece.

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea unui birou acasă vei găsi aici. Sperăm că îţi vor fi de folos!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.