Mai multa creativitate, mai putin lucru

24-03-2014 / Blog amenajari birouri

Oricine îşi doreşte mai mult timp liber, mai multă creativitate, mai multă libertate de gândire şi mai puţin de lucru pentru a avea mediul propice. Cum îţi creezi locul ideal pentru meditaţie şi creaţie. Cum îţi eliberezi mintea şi cum îţi relaxezi trupul pentru a lăsa inspiraţia şi soluţiile să vină la tine?

 

Gândeşte mai puţin

 

Nu, nu gândi mai puţin. Gândeşte-te mai puţin numai la lucrurile de zi cu zi care te macină, care îţi consumă energia şi care îţi fură gândurile frumoase şi constructive. Apoi, gândeşte-te la câte un lucru pe rând, antrenează-ţi mintea să se poată concentra pe câte un lucru şi să nu le acorde atenţie tuturor gândurilor care te năpădesc de-a lungul unei zile.

 

Trăieşte momentul

 

Trăieşte momentul şi bucură-te de unicitatea lui. Fă mai puţin poze, dar mai bune. Nu mai face poze de duzină, ci concentrează-te pe câte o trăsătură, pe câte un element şi încearcă să faci o fotografie cât mai reuşită. Astfel, îţi vei ascuţi vederea şi simţul critic în acelaşi timp.

 

Trăieşte mai puţin la birou.

 

Încearcă să optimizezi la maximum timpul petrecut la birou, aşa încât să petreci cât mai puţin timp în faţa monitorului. Recunoaşte-ţi slăbiciunea pentru pierderea timpului pe internet şi înfrunt-o, fă-ţi timp pentru sufletul tău, căci nimeni altcineva nu o va face.

 

Nu îţi aglomera mediul.

 

Mintea lucrează mai cu spor atunci când are goluri de umplut, când nu este bombardată cu stimuli vizuali, auditivi sau olfactivi. Lasă-ţi loc să te întinzi, să ţopăi, să expui schemele pentru viitorul proiect şi aşa mai departe.

 

Totuşi, aromaterapia te-ar putea ajuta, dacă alegi miresmele potrivite: de exemplu, uleiul esenţial de santal te va ajuta să te concentrezi, cel de levănţică te va ajuta să te relaxezi.

 

Cercetează mai puţin.

 

Cu cât cercetezi şi te documentezi mai mult, cu atât vei avea impresia că totul s-a făcut, că totul s-a spus deja. În plus, documentarea îţi mănâncă şi mult timp. Nu suntem împotriva cercetărilor – întotdeauna sunt necesare câteva cunoştinţe de bază, însă nu trebuie să te pierzi în listări, în documentaţii şi referate... în munca altora.

 

Păstrează întotdeauna puţin timp pentru propriile proiecte. Chiar dacă este plăcut să descoperi întotdeauna lucruri noi, acest fapt nu ar trebui să îţi ia din timpul pentru dezvoltarea personală.

 

Regândeşte-ţi priorităţile.

 

Nu risipi prea mulţi bani: ştim, îţi place să investeşti în pasiunile tale, însă trebuie să o faci numai atunci când chiar câştigi ceva de pe urma investiţiei cu pricina. Aminteşte-ţi că mai nou nu înseamnă întotdeauna mai bun. Acordă atenţie şi detaliilor atunci când doreşti să cumperi ceva şi apoi întreabă-te dacă îţi trebuieşte cu adevărat.

 

Nu mai pierde timpul – profită de fiecare moment liber şi nu îl lăsa să fie liber, ci umple-l cu un gând, cu un fapt, cu un zâmbet, cu un desen.

 

Apoi, stabileşte ordinea în care trebuie să te ocupi de ceea ce ţi-ai propus şi nu sări de la un proiect la altul pentru a nu te zăpăci.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.