Alege scaunul potrivit pentru birou

06-08-2016 / Blog amenajari birouri

Aveți mult de lucru la birou? Ați amenajat un birou în propria casă pentru activitățile profesionale? Aveți nevoie de un scaun potrivit? Noi vă propunem câteva idei pentru amenjarea biroului și pentru achiziționarea scaunului potrivit.

Ce alegem?

Scaunul de birou este o piesă esențială atunci când vine vorba de confort. Dacă petreceți multe ore la biroul amenajat acasă în fața calculatorului este important să aveți o poziție corectă pe scaun. Un scaun ales corect vă face să lucrați cu plăcere fără să simțiți oboseala. Un scaun ales greșit poate să provoace probleme de sănătate și dureri în tot corpul. Trebuie să acordați atenție scaunului de birou atunci când îl alegeți. Acesta trebuie să nu fie nici prea scund, dar nici prea înalt.

Scaunul directorial este o alegere bună, deoarece este confortabil și se potrivește cu forma corpului. Acest scaun dictează poziția spatelui, a gâtului cât și a capului.

Dimnesiunile camerei sunt esențiale atunci când alegeți un scaun pentru birou. Acesta trebuie să se încadreze în decor si în același timp să se potrivească cu personalitatea fiecărei persoane. Scaunele de birou sunt disponibile în multe culori și forme și dimensiuni. Astfel, aveți de unde alege.

Sfatul medicilor

Medicii spun că pentru a preveni orice afecțiune coloanei vertebrale sau durerile musculare trebuie să alegeți un scaun potrivit petru birou. Astfel, poziția pe scaun trebuie să fie corectă în așa fel încât să se păstreze coloana dreaptă. Mai mult, genunchii trebuie să fie la același nivel cu șoldurile. În momentul în care tastați, închieturile mâinilor trebuie să fie drepte pe tastatură.

Țineți cont și de pauzele recomandate. Pauzele de relaxare sunt pentru lipezirea minții, a corpului și a ochilor.

Sfaturi utile

Țineți cont de înălțimea la care poziționați scaunul de birou. O poziție incomodă atrade după sine dureri. Pentru a afla dacă înălțimea este una corectă este nevoie să stați pe scaun cu picioarele pe podea. Genunchii trebuie să formeze un unghi de 90 de grade. Aceștia trebuie să fie la același nivel cu șoldurile. Mai mult decât atât, pentru a nu vă strica vederea este bine să țineți cont de distanța recomandată. Se recomandă ca între ochi și monitor să fie o distanță de 30 de centimetrii.

Alegeți un scaun cu reglare. Dacă vă reglați scaunul individual, confortul este sigurat. Mai mult, este bine ca brațele scaunului pentru birou să fie și ele reglabile. Astfel, brațele se pot relaxa. Este bine să alegeți un scaun de birou cu un șezut reglabil de înălțime. Roțile sunt utile, deoarece perminte scaunului de birou să se deplaseze rapid către dulapurile de dosare. O pernă specială pentu spate este binevenită.

Pentru mai multe idei pentru menajarea biroului intrați în secțiunea Amenajări birouri.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.