In loc de mese de toaleta

31-05-2015 / Blog amenajari bai

În loc să cumperi o măsuţă de toaletă şi o oglindă şi un scăunel asortat (întotdeauna scăunelul trebuie asortat), mai bine amenajezi încă o baie de serviciu ca o cameră de cosmetică. Pe lângă „tron”, vei avea o chiuvetă frumoasă şi o oglindă frumoasă şi alte obiecte de decor şi mai frumoase, pentru ca prinţesele casei să aibă o cameră pe care să o folosească pentru toaletă, cosmetică, înfrumuseţare sau cum vrei să îi spui.

 

Cine îşi doreşte o cameră de cosmetică? Toate fetele. Da, absolut toate fetele, chiar şi cele care nu sunt adeptele unui machiaj strident şi care nu deţin sute de rochii în dulap – este plăcerea secretă a oricărei fete să se privească în oglindă, să se admire şi să încerce în diferite feluri să se facă mai frumoasă.

 

Alege un stil.

 

Întotdeauna trebuie să alegi întâi stilul pentru a putea alege ulterior culorile, tipul mobilierului, al vaselor şi al corpurilor de iluminat, precum şi toate acele detalii care decorează o cameră şi îi dau un aer aparte.

 

Stilul trebuie adaptat, desigur, personalităţii celei care va folosi camera de toaletă. Stilul predominant poate fi contemporan, minimalist, shabby chic, gotic, retro, elisabetan şi aşa mai departe, în funcţie de stilul de muzică preferat, de look-ul preferat şi de modul de exteriorizare al fetei pentru care amenajezi acest spaţiu.

 

Alege o paletă cromatică.

 

În funcţie de preferinţele domniţei vei alege şi o paletă cromatică, precum şi elemente care să o completeze sau care să contrasteze cu aceasta. Ai în galeria foto suficiente exemple pentru a găsi combinaţia potrivită de culori şi a înţelege ce fel de culori trebuie folosite pentru fiecare tip de atmosferă pe care vrei să îl imprimi.

 

Alege un loc pentru lumină.

 

Lumină trebuie să fie peste tot, dar corpurile de iluminat nu pot fi peste tot, ci trebuie cât mai bine poziţionate pentru a nu aglomera camera şi a nu sta în calea fetelor. Unde trebuie să fie corpurile de iluminat? În mijlocul tavanului, deasupra oglinzii (sau de o parte şi de alta a acesteia) şi câteva spoturi luminoase aproape de podea, pentru a găsi cerceii scăpaţi dintre degetele grăbite.

 

Alege oglinda potrivită.

 

„Oglindă, oglinjoară...” – aceasta este replica ce va trece prin mintea fetei din camera de cosmetică măcar o dată, dar de fiecare dată oglinda va juca în rolul principal, alături de lumină, în orice spaţiu dedicat cosmeticii. Cea care se fardează, se vopseşte sau îşi aplică măşti va avea întotdeauna nevoie de o oglindă fără valuri, fără defecte şi cu o ramă reprezentativă pentru personalitatea sa.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.