Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
25-04-2013 / Blog rezidential
Tendintele ansamblurilor rezidentiale din lume in 2013

Tendintele ansamblurilor rezidentiale din lume in 2013Cum vor arăta ansamblurile rezidențiale în 2013? Care sunt lucrurile ce vor fi la modă în acest an? Cât de mult se pot schimba tendințele? Răspunsurile la aceste întrebări le veți afla lecturând articolul nostru.

 

La Târgul Constructorilor din 2013, care a avut loc în Statele Unite, în Las Vegas, au fost prezentate câteva dintre previziunile specialiștilor în ceea ce privește noua modă a ansamblurilor rezidențiale. Astfel, am aflat că în anul curent se va pune accent mai mult pe așa numitele flex spaces (spații flexibile), iar materialele mai simple, precum lemnul plutitor vor fi preferate pentru construcția locuințelor și a spațiilor monocromatice.

 

Conform blog-ului plansource.wordpress.com, în 2013 constructorii vor alege să se axeze pe flexibilitate. O casă mai flexibilă, care permite o structurare și o aranjare cât mai eficiente, deși nu impresionează neapărat prin dimensiuni, poate aduce plusul dorit de cumparatori. De ce? Întrucât se poate mobila mai simplu și mai rapid, exact cum vor clienții. Astfel, se va observa mai ușor acel aspect unitar al locuinței, ce permite un confort sporit al oamenilor, care vor petrece mai puțin timp cu aranjarea imobilului.

 

Lemnul plutitor se potrivește foarte bine cu design-ul modern care se cere în cazul  locuințelor din ansamblurile rezidențiale. Acest material dă o nuanță specială camerelor monocromatice, îmbracându-le cu energie. De asemenea, lemnul plutitor are rolul de a aerisi într-o oarecare măsură locuințele.

 

Asta nu înseamnă că vor lipsi elementele tradiționale din noile ansambluri rezidențiale. Din contră, designer-ii doresc o îmbinare cât mai eficientă între nou și vechi, pentru a oferi un plus de familiaritate potențialilor cumparatori.

 

Anul 2013 va marca, din nefericire pentru cei mai tradiționali, reducerea drastică a bibliotecilor și a spațiilor amenajate pentru cărți, în cazul locuințelor din ansamblurile rezidențiale. Argumentul pentru situația prezentă este simplu de explicat: impactul erei digitale a ajuns la nivel global. În prezent, oamenii preferă să citească o carte direct de pe reader-ul e-book și optează pentru cumpărarea romanelor preferate din gama extrem de diversificată pe care le-o oferă Internetul. Totuși, cei care vor dori să-și cumpere o locuință vor avea parte de surprize: spații special amenajate pentru depozitarea obiectelor personale. Ne referim aici la rafturi suspedate, nișe de perete sau dulapuri de sticlă.

 

Sursa foto: blog.sheahomes.com