Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
27-04-2013 / Blog rezidential
Proiecte inovatoare de ansambluri rezidentiale in Romania: Ozone Homes

Proiecte inovatoare de ansambluri rezidentiale in Romania - Ozone HomesDin 2010, cei de la Ozone Homes încearcă să-și pună amprenta prin inovație și modernitate pe piața ansamblurilor rezidențiale și nu numai. Care sunt ideile lor care au adus un plus de noutate veți afla în cadrul articolului nostru.

 

Potrivit propriilor declaratii, Ozone Homes a dorit încă de la intrarea pe piața de imobiliare să se impună printr-un sistem cât mai ecologic al locuințelor, care să necesite un consum cât mai mic de energie și de întreținere. De altfel, tehnologia Ozone Homes permite scăderea costurilor de întreţinere față de locuințele clasice, iar durata de viață estimată a construcțiilor este de 60 de ani, în comparație cu cea a construcțiilor clasice, care este de 50 de ani, conform spuselor dezvoltatorului. Mai mult decât atât, se asigură căminului un grad sporit de rezistenţă la cutremure sau la alte dezastre naturale. În plus, nu este omis nici elementul de modernitate al imobilelor, care se îmbină cu design-ul de calitate al decorațiunilor interioare.

 

În prezent, dezvoltatorul Ozone Homes derulează trei proiecte mari în București sau în împrejurimile acestuia: Eden Terraces, Avalon Residence și Avalon Terraces. Primul dintre aceste proiecte a fost Avalon Residence, situat foarte aproape de Băneasa Shopping City, in zona Pipera-Tunari. Ideea a fost dezvoltată în anul 2011 și s-a finalizat în aceeași perioadă. Avalon Residence este primul bloc ecologic din țara noastră. Potrivit site-ului dezvoltatorului, acesta a fost notat cu maximul de 100 de puncte de către Asociația Auditorilor Energetici pentru Clădiri în ceea ce privește gradul de eficiență energetic.

 

Construcția la Eden Terraces a fost demarată un an mai târziu, ansamblul fiind vizat drept unul dedicat pieței rezidențiale. S-au stabilit ridicarea a peste 130 de vile, iar prețul final s-a dorit a fi în jur de 11 milioane de euro. Eden Terraces este situat în Tunari, în apropiere de Avalon Residence.

 

Conform inițiatorilor proiectului, tehnologia de fabricație a locuințelor din gama Ozone are la bază panouri structurale izolate. Acestea sunt elemente ultra-moderne, care sporesc rezistența imobilelor. Un alt avantaj al panourilor structural izolate constă în faptul că ușurează foarte mult construcția, pentru ca au rolul de a înlocui structura, izolatia, dar și armătura. Pe lângă aceste avantaje, tehnologia Ozone ajută și la eliminarea pierderilor și crește productivitatea muncii, deoarece sunt prefabricate. Tipurile de construcție la care facem referire scad și costurile de întretinere ale locuinței cu până la 40%. Mai mult decât atât, încălzirea se face cu ajutorul panourilor radiante.

 

În viitorul apropiat, dezvoltatorul Ozone Homes are ca plan să finalizeze construcțiile proiectelor pe care le are încă în derulare.

 

Sursa foto: ozonehomes.ro