Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
28-04-2013 / Blog rezidential
Piata rezidentiala din Timisoara, pe un trend ascendent

Piata rezidentiala din Timisoara, pe un trend ascendentPotrivit celor mai recente analize ale experților imobiliari, în Timișoara piața rezidențială se află pe un trend ascendent. Ne referim la o creștere semnificativă a prețurilor pentru locuințele noi, în comparație cu anul 2012.

 

Dacă în restul țării s-a înregistrat o scădere a prețurilor pentru imobilele din ansamblurile rezidențiale față de 2012, situația se prezintă cu totul altfel în Timișoara. Spre exemplu, în luna februarie a anului 2013, prețul mediu pe metru pătrat a fost de aproape 910 euro, cu șapte procente mai ridicat decât în aceeași lună a anului 2012. Situația stă puțin diferit în cazul apartamentelor vechi, ale căror prețuri au scăzut, însă nu cu mult (de la 803 euro pe mp, la 801 euro).

 

Nu toate categoriile de locuințe din Timișoara au înregistrat scumpiri. Spre exemplu, prețul garsonierelor a scăzut cu peste patru procente în februarie 2013, în comparație cu februarie 2012. Totuși, în general se observă o tendință de urcare a tarifelor cerute de către dezvoltatorii din Timișoara.

 

În paralel, în Capitală prețul mediu din luna februarie 2013 al imobilelor s-a redus cu două procente față de aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea a fost mai drastică în Ploiești (aproape 4%). Prețuri mai mici s-au înregistrat și în Brașov sau Constanța, alături de alte orașe mari din țară.

 

Pentru următoarea perioadă de timp, experții imobiliari au păreri împărțite. Unii dintre aceștia preconizează o creștere a prețurilor în cazul imobilelor din ansamburile rezidențiale din toată țara, în vreme ce alții sunt sceptici și prevăd o scădere a prețurilor de la lună la lună.

 

Dintre complexurile rezidențiale din orașul bănățean menționăm Timișoara Residence, Toscana Residence sau Residence Barcelona.

 

Sursa foto: toscanaresidence.ro