Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
10-08-2013 / Blog rezidential
Marina Towers, cladirile stup de albine

Marina Towers, cladirile stup de albineÎn orașul american Chicago, există două clădiri gemene, de apartamente noi și spații comerciale care au aspectul unor stupi de albine! Construite în anul 1964, Marina Towers au fiecare câte 60 de etaje, în care se află apartamente, birouri, restaurante, bănci sau chiar și un teatru.

 

Prin ce se evidențiază clădirile gemene Marina Towers? Ei bine, pe lângă aspectul lor cu totul special, trebuie spus că acestea au fost cele mai mari clădiri din lume construite din beton. Se întâmpla în anul 1964, la data realizarii lor. Având o formă cilindrică, aceste clădiri care găzduiesc atât apartamente noi, cât și spații comerciale și de relaxare, se diferențiau foarte mult de alte construcții ale anilor 1960. În aceea perioadă se punea foarte mult accent pe formele și modelele cubice de clădiri, care erau realizate mai mult din oțel. De aceea, Marina Towers au reprezentat un element nou în peisajul american.

 

Marina Towers, elemente de context

 

Clădirile Marina Towers au fost construite din cauza temerii americanilor că micile orase se vor depopula, deoarece oamenii vor pleca să-și caute locuri de muncă în orașele mari ale țării. Pentru că Marina Towers sunt două clădiri cu destinație mixtă (atât de birouri, cât și de apartamente noi sau ca spații de relaxare), interesul americanilor pentru acestea a fost, de la început, unul important.

 

Sursa foto: skylinearchitecture.wordpress.com