Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
30-11-2014 / Blog rezidential
Mai putine autorizatii pentru constructii rezidentiale in octombrie – Bucuresti-Ilfov in scadere

Mai putine autorizatii pentru constructii rezidentiale in octombrie – Bucuresti-Ilfov in scadereTendinţa ultimelor luni de creştere constantă a numărului de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a încetat în octombrie. Cel mai nou comunicat INS arată că în a zecea luna a anului, în România au fost eliberate cu aproape 16% mai puţine autorizaţii pentru clădiri noi, comparativ cu septembrie.

 

În octombrie 2014 s-a dat liber la 3.243 de autorizaţii pentru locuinţe noi în România (cele mai multe pentru zona rurală, peste 60%), mai puţine cu aproape 16% faţă de septembrie. Cele mai mari reduceri ale numărului autorizaţiilor pentru locuinţe noi au fost în zona Bucureşti-Ilfov, unde au fost eliberate cu aproape 300 de autorizaţii mai puţin în octombrie faţă de septembrie., urmată de Nord-Est (-143), Sud-Est (-94), Centru (-38 ), Vest (-36), Sud-Muntenia (-24) şi Nord-Vest (-2). Singura regiune din România unde s-au înregistrat creşteri a fost în Sud-Vest Oltenia (cu 10 autorizaţii mai puţin).

 

Totuşi, situaţia faţă de aceeaşi luna octombrie, însă de anul trecut, este similară. Autorităţile au eliberat aproximativ acelaşi număr de autorizaţii pentru clădiri noi, după scăderi în Vest, Sud-Est și Sud-Vest Oltenia şi creşteri în Sud-Muntenia, Nord-Vest, Bucureşti-Ilfov, Nord-Est şi Centru.