Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
27-07-2014 / Blog rezidential
Dintre avantajele ansamblurilor rezidentiale: garantiile oferite de catre dezvoltatori

Dintre avantajele ansamblurilor rezidentiale: garantiile oferite de catre dezvoltatoriO locuinţă într-un ansamblu rezidenţial are un avantaj foarte mare, faţă de una într-un bloc sau într-o clădire veche: garanţiile oferite de către dezvoltator. Atenţie însă: există şi multe excepţii. Unii dezvoltatori imobiliari sunt neserioşi şi încalcă prevederile stabilite, prin omisiune.

 

Adama, unul dintre cei mai mari constructori de locuinţe noi din România şi din Europa de Sud-Est, ne informează despre garanţiile de care puteţi beneficia în calitate de proprietar al unui apartament sau a unei case într-un complex rezidenţial.

 

Pentru o anumită perioada de timp, de regulă stipulată în contractul de vânzare, cumpărătorii pot solicită diverse reparaţii şi intervenţii în noile lor locuinţe, fără a plăti aceste costuri pentru că sunt acoperite de garanţiile contractuale.

 

Adama notează că, în cele mai multe dintre cazuri, proprietarii pot beneficia de reparaţii şi intervenţii pe durata a 2-3 ani. Totuşi, pentru că firma care se va ocupa de remedieri să fie plătită de către dezvoltator, este nevoie de o expertiză tehnică de specialitate, care să arate că problemele nu puteau fi descoperite înainte de mutarea proprietarului.

 

Reţineţi că dezvoltatorii imobiliari sunt răspunzători pentru calitatea construcţiilor pe care le livrează. Chiar dacă nu toate garanţiile de care un cumpărător trebuie să beneficieze sunt menţionate în contracte, există Legea 10/1995 şi Codul Civil, care reglementează că dezvoltatorii sunt responsabili pentru eventualele nereguli.

 

Înainte de a cumpăra o locuinţă într-un complex rezidenţial, orice cumpărător are libertatea să verifice cartea tehnică a imobilului, care cuprinde şi garanţia de care poate beneficia. O perioadă mai mică de 2 ani trebuie să dea oricui de gândit.