Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-07-2014 / Blog rezidential
Continua cresterea numarului de autorizatii de constructii rezidentiale

Continua cresterea numarului de autorizatii de constructii rezidentialeLuna mai a anului 2014 a consemnat o nouă creştere a numărului de autorizaţii de construcţii rezidenţiale în România. Astfel, acest număr a urcat cu peste 6% comparativ cu aprilie. Aproape 3.600 de autorizaţii pentru construcţii rezidenţiale s-au eliberat pe teritoriul ţării noastre în mai, iar la nivelul primelor 5 luni ale anului numărul a crescut până la 14.000, aproape la fel cu cel din primele 5 luni din 2013.

 

În România continuă tendinţa de construcţii rezidenţiale în zona rurală. Aproximativ 62,3% din numărul total de autorizaţii eliberate în mai 2014 au fost pentru localităţile din zona rurală. Cele mai mari creşteri ale autorizaţiilor că şi volum au fost în Nord-Vestul ţării, în zona Sud-Vest Oltenia, în Nord-Est, în Sud-Est şi în Vest.

 

Pe de cealaltă parte, în Sud-Muntenia, în Bucureşti-Ilfov şi în Centru s-au putut observa scăderi ale numărului de autorizaţii pentru construcţii rezidenţiale. Faţă de mai 2013, totuşi numărul a urcat cu 221 de autorizaţii, în special datorită creşterilor din Bucureşti-Ilfov, din Nord-Vest şi din Sud-Est.

 

În comparaţie cu primele 5 luni de anul trecut, în 2014 numărul de autorizaţii pentru construcţii rezidenţiale a crescut cu 0,7%, datorită zonelor Bucureşti-Ilfov, Nord-Vest şi Vest.