Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-10-2014 / Blog rezidential
Cat mai sunt dispusi romanii sa plateasca pentru o locuinta?

Cat mai sunt dispusi romanii sa plateasca pentru o locuinta? Oferta foarte mare de case şi apartamente ieftine îi face pe români să-şi revizuiască şi bugetul pentru locuinţe. Una dintre concluziile valului 4 al studiului ImoResearch realizat de grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual, la un târg imobiliar din septembrie 2014 arată o schimbare importantă faţă de luna mai: cele mai multe persoane îşi propun acum să cheltuie între 40.001 şi 60.000 de euro pentru o locuinţă!

 

Românii vor să evite să cheltuie mai mult de 60.000 pentru a-şi cumpăra o locuinţă. Cei mai mulţi (43%) au acum un buget cuprins între 40.001 şi 60.000 euro pentru o astfel de achiziție, faţă de primăvară, când suma disponibilă pentru o casă sau un apartament era mai mare (între 60.001 şi 80.000 euro).

 

Pe de-o parte este de înţeles schimbarea opţiunilor cumpărătorilor de locuinţe. S-a dovedit că tinerii care stau în chirie aleg într-o proporţie mai mare să-şi cumpere o casă sau un apartament toamna, iar principalele lor opţiuni sunt, desigur, locuinţele de 2 camere, mai accesibile ca preţuri că cele de 3 sau mai multe camere. De asemenea, apartamentele de 2 camere se încadrează mai uşor în Programul Prima Casă.

 


Pe de altă parte, apartamentele de 3 camere sunt mult mai cautate la începutul anului, când mai mulți clienți au un buget superior celor de 2 camere.

 

Pentru că portalul DezvoltatorImobiliar.ro este consecvent în explorarea comportamentului cumpărătorilor de locuințe din România, am colaborat cu  grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual pentru realizarea unui nou studiu ImoResearch, în luna septembrie 2014. Rezultatele cercetării au fost comparate cu cele din mai 2014, la precedentul târg imobiliar de profil.