Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-04-2014 / Blog rezidential
Care sunt centrele de interes pentru investitorii din rezidentiale?

Care sunt centrele de interes pentru investitorii din rezidentiale?Vestul şi Bucureştiul sunt principalele ţinte pentru investitorii din rezidenţiale. În primele 2 luni din anul 2014 s-a remarcat o creştere importantă a numărului de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale în zona de Vest a ţării, dar şi în Bucureşti. În total, la nivel naţional, s-au eliberat 3.760 de autorizaţii pentru construcţii rezidenţiale.

 

În ianuarie şi februarie 2014, numărul de autorizaţii pentru construcţii rezidenţiale în România a ajuns la 3.760: 2.187 în februarie, respectiv 1.573 în ianuarie. De altfel, luna februarie a fost una fructoasă pentru rezidenţiale din foarte multe regiuni ale ţării. Creşteri importante ale numărului de autorizaţii au fost în zona de Vest (cu 63 de autorizaţii rezidenţiale mai mult în februarie 2014, faţă de februarie 2013) şi în Bucureşti-Ilfov (cu 54 de autorizaţii rezidenţiale mai mult).

 

Deci, potrivit INS, în comparaţie cu aceeaşi perioada din 2013, în zona de Vest a ţării s-a putut observa un apetit mai mare pentru segmentul rezidenţial, la fel ca în Bucureşti şi, poate surprinzător, în Sud-Estul ţării.

 

De remarcat este şi alegerea investitorilor din ţara noastră, care optează tot mai mult către investiţii rezidenţiale în mediul rural. De altfel, în februarie 2014, aproape 65% din numărul total de autorizaţii rezidenţiale eliberate au fost pentru localităţile din afara oraşelor României.