Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
21-07-2013 / Blog rezidential
Ansambluri rezidentiale verzi din Romania

Ansambluri rezidentiale verzi din RomaniaCare sunt cele mai verzi ansambluri rezidențiale din România? În topul realizat de către forbes.ro, Avalon Residence, Residenz și Cartierul Prima ocupă locuri fruntașe. Ansamblurile rezidențiale Class Park Târgoviște, Copou Bellevue sau Domenii Park nu lipsesc nici ele din acest clasament.

 

Avalon Residence, dezvoltat de către Ozone Homes, este primul complex din România construit având la bază tehnologia panourilor structurale izolate. Datorită izolării termice foarte bune, pentru încălzirea locuințelor se consumă până la 24 de kW/mp/an. Acest lucru a contribuit foarte mult la primirea punctajului energetic maxim, 100, la auditul realizat de Asociaţia Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România. De asemenea, caracterul ecologic al său este conferit și de sistemul de colectare a apei de ploaie, pentru reutilizarea acesteia în gospodărie.

 

Residenz (Cartierul German) se remarcă prin faptul că este un complex rezidențial construit la standarde foarte înalte de confort și siguranță. Consumul de energie pentru încălzire și iluminat este unul foarte scăzut. În plus, ansamblul rezidențial Cartierul German este proiectat să reziste la cutremure de până la opt grade pe scara Richter.

 

Cartierul Prima este un ansamblu rezidențial din Oradea, ce cuprinde peste 1.000 de apartamente noi. Locuințele au primit certificarea de clasă energetică A, datorită dotărilor și facilitătilor de top de care se bucură. Blocurile sunt construite din cărămidă Porotherm, există izolație termică la exterior (polistiren de 12 centimetri), iar terasa de pe acoperișuri este termoizolată și hidroizolată.

 

De asemenea, și ansamblurile rezidențiale Class Park Târgoviște, Copou Bellevue sau Domenii Park sunt prezente în topul realizat de forbes.ro, la fel ca și trei ansambluri rezidențiale dezvoltate de către Adama în București: Evocasa Armonia, Evocasa Optima și Edenia Titan.

 

Sursa foto: ozonehomes.ro