Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-06-2013 / Blog rezidential
Ansambluri rezidentiale cu costuri de intretinere mici

Ansambluri rezidentiale cu costuri de intretinere miciLinda Residence, Militari Residence sau Evocasa Armonia sunt doar câteva dintre ansamblurile rezidențiale, din Capitală, în topul complexurilor cu cele mai mici costuri de întreținere, întocmit de către publicația Capital. În medie, bucureștenii care doresc să se mute în apartamente noi plătesc cu 14% mai puțin la factura de întreținere, în comparație cu locuințele din blocurile vechi.

 

Pentru analizarea diferențelor de consum dintre apartamentele din blocuri noi și cele din cele vechi, jurnaliștii de la Capital au ales imobile de 2 camere, cu suprafețe cuprinse între 51 și 83 de mp. Au fost selectate 11 ansambluri rezidențiale din București, cu mai mult de 200 de apartamente noi, locuite în proporție de 80%. În comparația cu locuințele din blocuri vechi, s-a luat în calcul un consum identic de gaz, apă rece și electricitate.

 

Dintre cele 11 ansambluri rezidențiale analizate, doar două (Cosmopolis și FeliCity) au facturi anuale de consum și de administrare mai mari decât media la apartamentele din blocurile vechi, care este de circa 5.285 de lei, conform celor de la Capital. În ansambluri precum Evocasa Armonia, Militari Residence sau Linda Residence, aceste facturi se încadrează între 4.102 lei și 4.348 lei. Astfel, locatarii din complexuri rezidențiale plătesc sensibil mai puțin pentru factura anuală de consum. Spre exemplu, din calculele celor de la Capital, în Evocasa Armonia, complexul dezvoltatorului Adama, oamenii achită pentru un apartament cu 2 camere cu până la 76,4% mai puțin pentru factura mai sus numită, în comparație cu o locuință similară dintr-un bloc vechi. În Cartierul Latin sau Edenia Titan, factura ajunge să fie cu 47,8%, respectiv 40,3% mai mică, iar in Militari Residence sau Linda Residence cu 26,8% mai redusă.

 

Serviciile incluse în administrarea complexurile rezidențiale sunt sensibil mai numeroase față de cele de la blocurile vechi. În ansamblurile Evocasa Armonia și Edenia Titan acestea includ consumul de apă rece în apartamente, apa caldă consumată, caldură, apa rece la spațiile comune, energia electric la spațiile comune, curățenia zilnică, paza, liftul sau întreținerea spațiilor comune. În Linda Residence, aceste servicii de administrare cuprind și grădinăritul, sistemul de porți mobile, canalizarea și salubritatea.