Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-04-2013 / Blog rezidential
Ansambluri rezidentiale 2008 - 2013

Ansambluri rezidentiale 2008 - 2013Bucureștiul are cele mai multe ansambluri rezidențiale și apartamente noi din România. Cele peste 60 de astfel de ansambluri rezidențiale din București, se pot împărți în patru grupe, în funcție de standarde: cu standarde reduse, medii, ridicate și foarte ridicate. Potrivit așezării pe harta orașului, se poate spune că majoritatea dezvoltatorilor imobiliari și-au așezat proiectele în apropierea parcurilor sau a zonelor verzi. Unii dintre ei înearcă să ”bifeze” și criteriul vecinătății unei stații de metrou, care asigură o deplasare mai ușoară a proprietarilor.

 

Ansamblurile rezidențiale cu apartamente noi, construite doar o treime

 

La sfârșitul lui 2008 dezvoltatorii aveau în plan să construiască peste 75.000 de unități locative în București, însă până-n 2011 se realizaseră doar 15.000. În următorii doi ani au fost finalizate încă aproape 10.000 de locuințe, stocul de unități noi ajungând în 2012 la aproape 25.000. Numai în 2012, au fost livrate 17 noi proiecte rezidențiale în București, cu un total de 2.853 de locuințe, potrivit datelor oferite de revista Forbes. Dintre acestea, 1.375 de apartamente au fost livrate în zona de vest a Capitalei, aproape o mie în nord, 365 în est, 83 în centru și 33 în sudul orașului.

 

Cum criza economică a lovit dezvoltatorii în plin boom imobiliar, aceștia s-au văzut în ultimii trei ani cu apartamentele noi terminate, dar goale. Astfel, cei care au dezvoltat ansambluri rezidențiale s-au îndreptat spre zonele semi-centrale și au gândit case pentru cei cu venituri medii spre mari. Inițiatorii proiectelor au adoptat strategii creative de marketing, cum ar fi introducerea unor opțiuni pentru cumpăratori, precum schemele ”rent to buy” (închiriezi și apoi cumperi locuința dorită) sau "te muți acum în noua locuință și plătești peste un an".

 

În acest fel, numai în ultimele 12 luni s-au vândut aproximativ 1500 de apartamente noi, iar cifrele ar putea să crească. In sprijinul acestei afirmatii poate fi oferit programul Prima Casa, care se va transforma în Noua Casă. Proiectul este menit să-i încurajezepe viitorii cumpăratori să se orienteze înspre ansamblurile rezidențiale cu apartamente noi.

 

Ce urmează pe piața ansamblurilor rezidențiale

 

O parte a dezvoltatorilor au oprit lucrările și așteaptă să vândă apartamentele pe care le-au construit până acum. Alții însă continuă să construiască, convinși fiind că apartamentele noi își vor găsi în scurt timp cumpărători. Numai anul trecut au fost lansate la targurile imobiliare șase ansambluri rezidențiale noi pentru care se vor investi aproximativ 25 de milioane de euro.

 

Sursa foto: adevarul.ro