Sistemul de rate la dezvoltator, foarte atractiv pentru romani

23-05-2016 / Rate la dezvoltator

Sistemul de rate la dezvoltator, foarte atractiv pentru romaniSistemul de rate la dezvoltator este unul foarte atractiv pentru românii care vor să-şi cumpere locuinţe. Înăsprirea condiţiilor de creditare ale băncilor, din cauza legii dării în plată este unul dintre motive.

Conform studiului imobiliar ImoResearch (realizat la Târgul Naţional Imobiliar, ediţia aprilie 2016), 44% dintre românii care vor să-şi cumpere o casă sau un apartament într-un ansamblu rezidenţial ar alege opţiunea de plată prin rate la dezvoltator. Faţă de precedentul studiu, din toamna anului 2015, procentul celor care ar accesa această modalitate de finanţare a crescut cu 8%.

Principala cauză pentru interesul în creştere pentru sistemul de rate la dezvoltator este legea dării în plată. Băncile au crescut foarte mult avansurile la creditele de locuinţe, chiar şi la peste 40% în unele situaţii, aşa că era de aşteptat că românii să găsească soluţii alternative, iar ratele la dezvoltator erau unele dintre acestea.

În aceste condiţii, se preconizează că în tot mai multe proiecte rezidenţiale din ţară sistemul de rate la dezvoltator va fi disponibil pentru clienţi. De obicei, persoanele cu profesii liberale, care au venituri medii şi peste medii aleg această soluţie de finanţare, întrucât le este mai dificil decât celorlalţi să acceseze un credit de la bănci. De asemenea, aceştia dispun de un avans suficient de mare încât să-şi permită să plătească ratele într-un termen mult mai scurt decât cel pentru un împrumut bancar.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2021 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.