Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
26-02-2016 / Blog prima casa
Stirea pe care o asteptam cu totii: Prima Casa continua!

Stirea pe care o asteptam cu totii: Prima Casa continua!Cu toate că se părea că programul Prima Casă va fi inclus în legea dării în plată, acum lucrurile s-au schimbat total. Senatorii au aprobat excluderea Prima Casă din legea dării în plată, cel puţin conform unui raport final care trebuie să fie discutat în plenul Parlamentului.

Veste excelentă pentru toţi românii: programul Prima Casă ar putea fi exclus din legea dării în plata! Chiar dacă anunţăm acum o săptămâna că amendamentul BNR şi al băncilor fusese respins, conform unui raport al comisiilor parlamentare, Prima Casă este anunţată ca fiind exclusă din legea dării în plată! În cazul în care Prima Casă ar fi integrată în lege, atunci ar putea fi sfârșitul programului!

Rămâne să vedem, cel mai probabil săptămâna viitoare, ce se va vota în plenul Senatului şi dacă într-adevăr existenţa celui mai de succes program de creditare imobiliară pentru persoane fizice este sigură şi în viitor!

Vă reamintim că 90% din creditele ipotecare vândute de bănci în ultimii 6 ani au fost prin intermediul programului Prima Casă. În peste 6 ani de la apariţie, prin intermediul programului Prima Casă au fost vândute peste 166.000 de garanţii, în valoare de 3,2 miliarde euro (1.500 doar în prima lună şi jumătate din anul 2016).

Plafonul Prima Casă stabilit de Ministerul Finanţelor pentru anul 2016 este de 1,69 miliarde lei, iar un număr de 18 bănci participă la program (Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank).