Se pastreaza avansul de 5% pentru Prima Casa

18-11-2016 / Blog prima casa

Se pastreaza avansul de 5% pentru Prima CasaAvansul de 5% va fi păstrat pentru programul Prima Casă, a anunțat Ministrul Finanțelor, Anca Dragu. Vechimea locuințelor rămâne un element cheie în acordarea creditelor. Băncile au mână liberă să majoreze dobânzile în cazul locuințelor vechi.

"Propunem garanţie mai mică pentru locuinţele vechi. Avansul va rămâne la 5% (...) Vom păstra acest avans, fiindcă altfel se va crea o presiune pe bănci, dar şi pe cei care doresc să obţină un astfel de credit. În ceea ce priveşte vechimea locuinţelor, am considerat că limita de 5 ani va stimula construcţia de locuinţe noi. Însă putem discuta despre această limită. Avem nevoie de mai multe locuinţe şi o simplă tranzacţionare a celor existente nu va rezolva problema. Este posibil ca băncile să practice dobânzi mai mari în cazul creditelor prin Prima Casă pentru locuinţele mai vechi”, a spus ministrul Finanţelor.

În momentul de față, dobânda maximă pe care o pot cere băncile pentru creditele din programul guvernamental, este alcătuită din ROBOR la trei luni, plus o marjă fixă de 2 puncte procentuale.

În cadrul ședinței executivului, s-au propus câteva modificări pentru programul Prima Casă. Se dorește reducerea garanției la 40% pentru creditele contractate pentru imobile cu destinația de locuință mai vechi de 5 ani. Totodată se intenționează menținerea programului pentru încă cinci ani, se arată într-o notă prezentată în ședința de Guvern.

Până în prezent, de la lansarea Prima Casă, peste 185.000 de persoane au beneficiat de credite pentru programul guvernamental, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 7.1 miliarde de euro.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.