Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
04-11-2013 / Blog prima casa
S-a facut dreptate: Guvernul a aprobat ultimele 600 de credite Prima Casa in euro

S-a facut dreptate: Guvernul a aprobat ultimele 600 de credite Prima Casa in euroAproximativ 600 de români au stat în incertitudine în ultimele trei luni. După ce au primit aprobare de la Fondul de Garantare pentru credite Prima Casă în euro, Statul a modificat programul, trecându-l exclusiv în lei. Astfel, clienții ghinioniști au avut de așteptat până la sfârșitul lui octombrie că să primească un răspuns. În cele din urmă Guvernul a aprobat creditarea în euro pentru aceștia.

 

În urma unei hotărâri de Guvern luate pe 30 octombrie 2013, cei aproximativ 600 de români cărora le se fuseseră acceptate dosarele pentru Programul Prima Casă în euro vor primi fondurile garantate, în valută. Măsura este valabilă doar în cazul clienților care își depuseseră dosarele înainte de data de 30 iulie 2013.

 

Totuși, conform conso.ro, multe dintre persoanele cu situația incertă au fost nevoite să accepte împrumuturi în moneda națională, deoarece termenele din antecontracte au expirat.

 

Cum valoarea medie a unui credit Prima Casa este de aproximativ 37.000 de euro, practic timp de 3 luni a fost blocată o sumă de 20 de milioane de euro.

 

Când a trecut Prima Casa exclusiv în lei

 

În august, Ministerul Finanțelor a modificat prevederile Programului Prima Casă, astfel încât să se acorde credite doar în moneda națională. Până atunci, circa 95% din totalitatea împrumuturilor ipotecare garantate de căre stat fusesera în euro.

 

De la începutul anului 2013, s-au acordat aproximativ 102.000 credite Prima Casă, în valoare de aproximativ 4 miliarde de euro.

 

Sursa foto: evz.ro