Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
21-10-2013 / Blog prima casa
Raportul Prima Casa: 2.400 de credite vandute intr-o luna si jumatate

Raportul Prima Casa: 2.400 de credite vandute intr-o luna si jumatateBăncile din România au acordat 2.400 de credite Prima Casă (cu o valoare cumulată de aproximativ 350 de milioane de lei) din luna septembrie până la mijlocul lunii octombrie 2013. În medie, 80 de dosare ale românilor au fost aprobate în această perioadă.

 

După ce băncile din România au acordat 2.400 de credite Prima Casă în prima jumătate a toamnei, stocul total al împrumuturilor se apropie de 4 miliarde de euro (3,95 miliarde). Din anul 2009, anul în care a debutat Programul Prima Casă, bancherii au vândut 102.000 de astfel de credite.

 

Valoarea medie a unui credit Prima Casă a scăzut

 

În ultima lunăși jumătate s-a putut observa o scădere cu 5.000 de euro a valorii medii pentru creditele Prima Casă, ajungându-se un credit de 33.000 de euro, față de 38.000, în trecut.

 

Conform Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, în prima luna de funcționare a noului Program Prima Casă se acordaseră 900 de împrumuturi, cu o medie de 30.000 de euro per credit.

 

Majoritatea băncilor importante din România au primit fonduri pentru Programul Prima Casa 6, BCR, BRD, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Millenium Bank sau Banca Transilvania sunt câteva dintre exemple.

 

Dobânda ROBOR la 3 și 6 luni a scăzut cu trei procente doar anul acesta, iar reducerea dobânzii de referință de către BNR până la 4,25% sunt factorii care influențează în continuare micșorarea dobânzilor pentru creditele ipotecare și imobiliare în moneda națională. De altfel, în ultima perioadă s-a putut observa o reducere a diferenței dintre valoarea dobânzilor la creditele imobiliare în euro față de împrumuturile în lei.

 

Sursa foto: finantistii.ro