Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
22-10-2014 / Blog prima casa
Prima Casa tine in viata creditele imobiliare

 Prima Casa tine in viata creditele imobiliarePrima Casă ţine în viaţă creditele imobiliare din România. Vânzările din cadrul popularului program de creditare din România reprezintă aproape jumătate din totalul de credite imobiliare acordate, adică aproximativ 4 miliarde de euro.

 

Din anul 2009 şi până acum băncile au vândut peste 100.000 de credite Prima Casă. Garanţiile acordate cu ajutorul programului, de 9 miliarde de lei, reprezintă peste 57% din totalul garanţiilor acordate în ţară. Important de menţionat este faptul că aceste credite Prima Casă beneficiază de garanţii de 50% din partea Statului, iar dobânda medie este de circa 6% pe an.

 

Cum fondurile pentru creditele Prima Casă au fost epuizate de către majoritatea băncilor din România, se aşteaptă ca Guvernul să aloce noi garanţii. Conform informaţiilor din piaţă, Executivul va suplimenta din nou bugetul pentru program, cu aproximativ 400 de milioane de lei.

 

Pentru anului 2014 se alocase un buget de 1,2 miliarde de lei pentru Prima Casă, însă, datorită numărului mare de cereri, acesta a fost deja suplimentat o dată, cu 500 de milioane de lei.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.