Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
03-07-2013 / Blog prima casa
Ministerul Finantelor: Vom avea grija ca programul Prima Casa sa nu se opreasca

Ministerul Finantelor: Vom avea grija ca programul Prima Casa sa nu se opreascaPotrivit lui Enache Jiru, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor, programul Prima Casă se va prelungi, atâta vreme cât va fi cerere pentru creditare. Cum solicitările clienților sunt în continuare foarte mari, Prima Casă va continua, mai mult ca sigur, și în anul 2014.

 

“Urmărim atent evoluţia programului Prima Casă şi avem grijă ca el să nu se oprească. Vom avea grijă să îl suplimentăm la timp, pentru a nu se întrerupe“, a spus Enache Jiru, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor.

 

 

Popularitatea programului Prima Casă i-a convins pe dezvoltatorii din țara noastră de succesul acestuia. Spre exemplu, CEO-ul Coldwell Banker Romania, Valentin Ilie, ne spunea, în urmă cu mai mult de o lună, ca programul funcționeaza extrem de bine, iar plafonul de creditare va fi suficient pentru întregul an 2013, existând premize bune și pentru 2014.

 

Conform informațiilor de la bănci, Prima Casă acoperă aproximativ 85% din totalitatea creditelor ipotecare de retail.

 

În primele șase luni ale anului 2013 s-au acordat în jur de 14.000 credite Prima Casă, valoarea medie a acestora fiind de 39.000 de euro.

 

Aurel Șaramet, președintele Fondului Național de Garantare, estima în urmă cu câteva zile că plafonul de fonduri pentru acest program se va epuiza până la mijlocul toamnei lui 2013, însă, în cel mai scurt timp, se vor suplimenta banii.

 

Din 2009, anul debutului programului Prima Casă, s-au acordat peste 94.000 de credite, de peste 3,69 miliarde de euro.

 


Sursa: capital.ro