Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
25-06-2013 / Blog prima casa
In doua saptamani aflam daca se vor suplimenta banii pentru Prima Casa

In doua saptamana aflam daca se vor suplimenta banii pentru Prima CasaPreședintele Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Șaramet, a declarat că în maxim două săptămâni vom afla dacă se vor suplimenta banii pentru creditele Prima Casă.

 

Aurel Șaramet, președintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor, a spus, în urma unei discuții cu Ministerul Finanțelor, că sunt șanse ca Programul Prima Casă să beneficieze de noi fonduri. Se estimează că banii alocați pentru acesta se vor epuiza în toamnă.

 

Întrebat care va fi suma cu care va fi suplimentat Programul Prima Casă, președintele FNGCIMM a evitat să se refere la o cifră anume, spunând că în maxim două săptămâni se va lua o decizie cu privire la acest subiect.

 

Finanțările acordate prin programul Prima Casă în 2013 însumează 490 de milioane de euro. În total, peste 13.000 de persoane au beneficiat de aceste credite. În prezent, potrivit surselor, mai sunt disponibile fonduri în valoare de 300 de milioane de euro, care se vor termina însă într-un timp foarte scurt.

 

Conform informațiilor de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru Instituțiile Medii și Mijlocii, de la începutul programului Prima Casă, în anul 2009, s-au acordat peste 94.000 de credite ipotecare, ce au adus băncilor un profit de 3,6 miliarde de euro. Cu ajutorul acestor fonduri, economia din țara noastră a putut fi finanțată în perioada de criză.

 

În medie, o finanțare Prima Casa se încadrează între 39.000 și 40.000 de euro. Din valoarea garanțiilor, aproape 30% au fost luate pentru cumpărarea de locuințe noi, construite în ultimii cinci ani.

 

Sursa: mediafax.ro