Garantie de maximum 50% din valoarea creditelor ”Prima Casa” de la stat

09-12-2016 / Blog prima casa

prima casa guvernGuvernul a adoptat în ședința de ieri a executivului un act normativ care aduce modificări la programul Prima Casă. Astfel, statul va garanta maxim 50% din valoarea creditelor acordate pentru achiziția de locuințe noi sau consolidate, în cadrul programului guvernamental. 

Pe de altă parte, creditele pentru locuințele care nu fac parte din categoriile de mai sus, vor fi garantate de stat cu maxim 40% din valoarea acestora, se arată într-un comunicat al Guvernului. De reținut este faptul că, în ambele cazuri, procentul pe care îl garantează statul se calculează exclusiv în funcție de creditul dorit.

”Prin diferenţierea categoriilor de locuinţe care pot fi achiziţionate în cadrul acestui program şi individualizarea procentelor de garantare în funcţie de categoria locuinţelor achiziţionate se urmăreşte crearea de condiţii favorabile atât pentru creşterea fondului locativ, cât şi pentru îmbunătăţirea celui existent, în concordanţă cu obiectivele stabilite de Executiv în cadrul Strategiei programului 'Prima casă' pentru 2017-2021, aprobată în şedinţa de guvern din 29 noiembrie”, se arată în comunicat.

”Conform actului normativ adoptat astăzi de Guvern, prin locuinţă nouă, în sensul programului 'Prima casă', se înţelege orice imobil care respectă condiţiile pentru a fi încadrat în categoria imobilelor cu destinaţia de locuinţă, recepţionat la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. De asemenea, vor fi asimilate în categoria locuinţelor noi şi locuinţele supuse cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau a reducerii riscului seismic”, mai apare în comunicat.

Săptămâna trecută Guvernul României a aprobat Memorandumul privind Strategia Programului ”Prima Casă” pentru următorii 5 ani. Garanțiile totale vor fi de aproximativ 10 miliarde de lei, iar programul va fi revizuit la doi ani de la adoptarea strategiei.

Conform informațiilor transmise de Executiv, de la începutul programului guvernamental din 2009 și până la finalul lunii octombrie 2016, s-au acordat 201.080 de garanţii, cu o valoare totală de 17,2 miliarde de lei.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.