Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
27-09-2013 / Blog prima casa
Creditele Prima Casa in lei continua sa se ieftineasca

Creditele Prima Casa in lei continua sa se ieftineascaCreditele Prima Casă în lei continuă să se ieftinească. Potrivit Evenimentului Zilei, dobânzile la împrumuturile în moneda națională au scăzut cu până la 2% in ultimii doi ani, ajungând să se situeze între 6,2 și 7%.

 

Dacă în urmă cu aproximativ două luni Ziarul Financiar nota că împrumuturile Prima Casă în lei sunt cu 30% mai scumpe decat erau creditele ipotecare în euro, acum diferența a scăzut până la circa opt procente. Spre exemplu, pentru un credit de 50.000 de euro, a cărui valoare se echivalează în lei, va costa 437.000 de lei, același împrumut prin Prima Casă va costa 472.000 de euro.

 

Dobânzile în euro mai scăzute, însă dependente de cursul valutar

 

Deși dobânzile în euro sunt mai scăzute decât cele în lei, acestea depind de fluctuațiile cursului valutar. Cum majoritatea românilor primesc salariul în lei, dacă trebuie să-și plătească ratele în moneda Uniunii Europene ei vor trebui să achite mai mult de fiecare data când euro urcă în valoare. Conform Evenimentului Zilei, daca euro crește de la 4,45 lei până la 4,5 lei, un client va plăti cu 15 lei în plus la rată.

 

Cele mai ieftine credite Prima Casă, de la Banca Transilvania

 

Banca Transilvania oferă cea mai mică dobândă pentru creditele Prima Casă în lei: 6,2%. Aceasta dobândă este cu aproximativ 1% mai scumpă decât cea mai ieftină dobândă a unui credit ipotecar în euro.

 

Sursa foto: evz.ro