Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
05-07-2013 / Blog prima casa
Care sunt bancile care au cele mai bune oferte pentru Prima Casa

Care sunt bancile care au cele mai bune oferte pentru Prima CasaÎn prima jumătate a anului 2013 au fost acordate peste 14.000 de credite prin programul Prima Casă. Valoarea medie a acestora a fost în jurul sumei de 39.000 de euro. Portalul efin.ro a realizat un top al celor mai bune oferte ale băncilor, în ceea ce privește creditul Prima Casă.

 

În urma unei analize a portalului efin.ro despre cele mai bune credite Prima Casă ale băncilor, care a luat în calcul rata dobânzii, DAE, comisioanele și asigurările, CEC Bank, OTP Bank și BRD s-au clasat pe primele trei locuri. Raiffeisen si Alpha Bank au ocupat locurile patru și cinci.

 

Cei de la CEC Bank au în oferta pentru creditele Prima Casă o dobânda anuală efectivă de 4,29%, pentru un împrumut de 30.000 de euro. Perioada de creditare este de maxim 30 de ani. În plus, beneficiarii primesc Internet Banking gratuit, pe trei luni, iar comisionul de analiză a dosarului și comisionul de administrare a creditului este 0. Perioada de grație poate fi de 90 de zile sau de 180 de zile calendaristice, în funcție de durata creditării alese de către client.

 

Dobânda anuală efectivă pentru un credit Prima Casa la OTP Bank este de 4,31%, pentru 30.000 de euro, acordați pe 30 de ani. La fel ca și în cazul ofertei de la CEC Bank, nu se percepe comision de analiză a dosarului și nici commision pentru gestionarea creditului sau pentru rambursarea anticipată.

 

DAE pentru creditele Prima Casă oferite de către BRD este de 4,28%, valabilă tot în condițiile creditării pe 30 de ani, cu 30.000 de euro. Un dezavantaj al băncii este acela că nu se acceptă veniturile din chirii pentru persoanele care solicită un credit Prima Casă.

 

Pe locurile 4 și 5 în clasamentul întocmit de efin.ro se află Raiffeisen Bank și Alpha Bank.