Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Newsletter
05-12-2015 / Blog prima casa
Bancile se vor putea bizui pe programul Prima Casa si in 2016!

Bancile se vor putea bizui pe programul Prima Casa si in 2016!Ministerul Finanţelor a dat până la urmă vestea pe care o aşteptau toate băncile şi mulţi români – programul Prima Casă va continua şi în 2016!


După o perioadă foarte agitată, în care chiar s-a pus problema renunţării la programul Prima Casă, Ministerul Finanţelor a decis că este oportună continuarea acestuia. Am aflat şi care va fi bugetul pentru anul viitor: 1,5 miliarde lei. De asemenea, a fost suplimentat şi bugetul pentru restul acestui an. 200 milioane lei este suma disponibilă pentru bănci până la finalul lui 2015.


Ministerul Finanţelor a hotărât şi să reducă dobânda pentru programul Prima Casă. Astfel, marja de dobânda a fost scăzută cu 0,5%, aşa că ratele lunare ale clienţilor programului se vor calcula în funcţie de indicatorul Robor + 2%.


Programul Prima Casă a fost modificat semnificativ în 2015. Printre schimbări menţionăm posibilitatea de a închiria sau vinde locuinţe cumpărate prin Prima Casă înainte de expirarea termenului legal de 5 ani şi posibilitatea achiziţiei unui nou imobil cu ajutorul Programului prima Casă.