A fost aprobat plafonul Prima Casa pentru 2017

28-02-2017 / Blog prima casa

A fost aprobat plafonul Prima Casa pentru 2017Programul Prima Casa pentru acest an a fost adoptat de Executiv. Plafonul garanțiilor din 2017 este de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezintă plafonul nou alocat adoptat ieri de Guvern, iar restul de 175,5 milioane lei sunt banii rămași de anul trecut, se arată în comunicatul transmis de la Palatul Victoria. 

Au fost introduse și noi norme metodologice privind definiţia termenilor de "locuinţă nouă".

Orice imobil care respectă cerinţele pentru a fi încadrat în categoria imobilelor cu destinaţia de locuinţă, recepţionat la terminarea lucrărilor cu cel mult cinci ani înainte de data solicitării creditului garantat, va fi definit prin termenul de ”locuință nouă”. În cazul în care locuințele vor fi consolidate cu cel mult cinci ani înainte de data solicitării creditului, vor fi considerate tot locuințe noi.

"Pentru simplificarea proceselor şi evitarea birocratizării excesive a acestora, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM) preia sarcina emiterii acordurilor pentru radierea ipotecilor şi a interdicţiilor de înstrăinare şi grevare prevăzute de lege în cazul rambursării integrale anticipate sau la termen a finanţărilor garantate, precum şi în cazul respingerii cererilor de plată având impact strict asupra activităţii de monitorizare a garanţiilor emise în cadrul Programului "Prima casă"", apare în comunicat.

Prin programul Prima Casă, statul acordă 50% din valoarea unui credit pentru o locuință nouă, de maximum 70.000 euro și 40% pentru o locuință veche (de peste 5 ani), cu o valoare de maximum 60.000 euro.

Banca Comercială Română a dat deja startul cererilor pentru tip Prima Casă iar ING a marit avansul minim la 10%.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.