Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
23-08-2013 / Blog prima casa
220 de milioane de lei, plafonul Prima Casa pentru BCR

220 de milioane de lei, plafonul Prima Casa pentru BCRBCR are un plafon de 220 de milioane de lei pentru Programul Prima Casă 6, cel mai mare dintre toate băncile ce participă la program. Din aceste fonduri, 70 de milioane de lei sunt destinați achiziției de locuințe construite de către ANL. Conform estimărilor, cea mai mare parte a acestor bani va fi epuizată până la sfârșitul lui 2013. Informațiile au fost oferite în cadrul unui comunicat de presă BCR.

 

 

Ce trebuie să știi despre Prima Casă 6 în lei

 

Cine poate beneficia de un credit Prima Casă? Pentru un astfel de împrumut pot aplica persoanele fizice care nu dețin, exclusiv sau împreună cu soțul sau soția, o locuință mai mare de 50 de mp (obținută prin orice altă modalitate în afara de Programul Prima Casă).

 

Creditele se pot aproba și înainte ca un client să se hotărască ce casa sau apartament va cumpăra. Astfel, acesta are la dispoziție maximum patru luni să-și găsească locuința dorită, în cazul în care dorește să aibă dosarul Prima Casa de dinainte. Mai mult decât atât, consilierii bancari de la BCR oferă consultanță în legătură cu toate informațiile de care are nevoie un client interesat de un credit Prima Casă.

 

Cum se calculează dobânda la Prima Casă, de la BCR?

 

Dobânda pentru ratele creditelor Prima Casă 6 este variabilă. Aceasta se calculeză din ROBOR-ul la trei luni și o marjă de 2,3% pentru clienții care primesc salariul în cont BCR si 2,5% pentru cei care nu primesc salariul la BCR.

 

Pentru un credit în valoare de 160.000 de lei, contractat pe o perioadă de 30 de ani, rata ajunge la 1.045 de lei.

 

Avansul de 5% rămâne valabil și pentru Programul Prima Casă 6. BCR acceptă un număr de maximum trei coplătitori, cu singura condiție ca la momentul plății ultimei rate, clientul și coplătitorii să nu aibă mai mult de 75 de ani.

                                                                                                                                                                            

De la începutul Programului Prima Casă, în anul 2009, BCR a acordat credite de peste 1,2 miliarde de euro. Mai bine de 31.000 de familii și-au cumpărat o casă sau un apartament printr-un astfel de împrumut de la BCR.