Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-07-2013 / Interviuri
Programul Noua Casa, un vis frumos

Programul Noua Casa, un vis frumosGabriel Voicu, director Divizia de Locuințe noi Coldwell Banker Romania, ne-a declarat, într-un interviu, că programul Noua Casă a fost doar un vis frumos. Deși au existat discuții în acest sens, nu s-a concretizat nimic, băncile bazându-se pe programul Prima Casă.

 

Potrivit lui Gabriel Voicu, director al Diviziei de Locuințe noi din cadrul agenției Coldwell Banker, programul Noua Casă nu a fost altceva decât un vis frumos, care nu s-a concretizat, deși au existat discuții în acest sens. La polul opus, programul Prima Casă s-a dovedit extrem de eficient. În prezent, fondurile pentru el sunt epuizate, iar viitorul pieței imobiliare noi din România este în pericol dacă nu se vor gasi soluții pentru suplimentarea acestuia.

 

“Băncile încearcă să găsească alternative pentru creditul Prima Casă. Sperăm noi ca programul să primească noi fonduri, întrucat piața ansamblurilor rezidențiale are mare nevoie de el”, a spus Gabriel Voicu. Conform acestuia, nu mai sunt bănci care să ofere credite Prima Casă, nici în euro, nici în lei, cu toate că, și în ultimele săptămâni, mulți clienți și-au depus dosarele.

 

Ansamblul rezidential CosmopolisGabriel Voicu se ocupă și de vânzarea apartamentelor și vilelor din ansamblul rezidențial Cosmopolis. În primele șase luni din anul 2013, aici s-au vândut peste 100 de apartamente și vile, o parte dintre ele fiind cumpărate de către un investitor, care le va închiria.

 

“La ora actuală mai avem disponibile 75 de apartamente și vile în Cosmopolis, însă avem în plan să mai construim peste 100 de locuințe, datorită cererii foarte mari. Mai bine de 1800 de persoane locuiesc în ansamblul nostru”, a mai spus Gabriel Voicu.

 

Prețul pe metrul pătrat construit la apartamentele noi din Cosmopolis costă între 700 și 750 de euro, iar pentru vile, acesta se încadrează între 800 și 850 de euro.

 

Printre facilitățile ansamblului Cosmopolis se număra trei piscine exterioare, o grădiniță, un supermarket, un coafor sau o sală de fitness.

 

Interviul video cu domnul Gabriel Voicu poate fi vizionat mai jos.

 

 

 

Sursa foto: cosmopolis.ro