Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
11-11-2013 / Blog imobiliar
Vrei sa cumperi Parisul? Te costa peste 700 de miliarde de euro!

Vrei sa cumperi Parisul? Te costa peste 700 de miliarde de euro!Dacă cineva s-ar gândi vreodată să cumpere capitala Franţei, va trebui să scoată din buzunar nu mai puţin de 700 de miliarde de euro, conform calculelor unor specialiști.

 

Potrivit profesorului Patrice de Moncan, valoarea actuală a Parisului a fost stabilită la aproape 707 miliarde de euro, însă estimarea nu include monumentele istorice, precum Turnul Eiffel.

 

 

Cum s-a efectuat calculul?

 

Pentru stabilirea preţului la care Parisul ar putea fi cumpărat s-a luat în calcul valoarea tuturor apartamentelor din oraş, a spaţiilor de birouri şi a buticurilor înregistrate de către Centrul parizian de urbanism.

 

În ceea ce priveşte valoarea apartamentelor din Paris, acesta a fost stabilită la 525 miliarde de euro.

 

Cei 16.818 milioane de metri pătraţi de spaţii de birouri din Paris costă aproximativ 142 de miliarde de euro, în vreme ce buticurile pariziene (peste 84.000) au o valoare de aproape 40 de miliarde de euro.

 

Dacă s-ar fi luat în calcul şi monumentele istorice din Capitala Franţei, atunci oraşul ar costă mult mai mult. Doar Muzeul Luvru ar valora 7,5 miliarde de euro, iar Turnul Eiffel 2,9 miliarde de euro, potrivti profesorului Patrice de Moncan.

 

Cu toate acestea, credibilitatea calculelor de mai sus a fost pusă la îndoială de cotidianul La Tribune, care a publicat rezultatele alte cercetări, conform căreia Turnul Eiffel ar costa mult mai mult: 434 de miliarde de euro!

 

Sursa foto: commons.wikimedia.org