Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
11-08-2013 / Blog imobiliar
Unic in lume: zgarie-nori cu etaje ce se rotesc la 360 de grade, in Dubai

Unic in lume: zgarie-nori cu etaje ce se rotesc la 360 de grade, in DubaiUn arhitect italian are în plan să construiască zgârie-nori cu etaje ce se vor roti la 360 de grade. Primul astfel de proiect va fi realizat în Dubai. Turnul va avea 80 de etaje și va costa peste 410 milioane de euro.

 

Priveliștile de care se vor bucura locatarii clădirilor cu etaje ce se rotesc la 360 de grade, în jurul unei structuri din beton, se vor schimba la fiecare 90 de minute.

 

Pe lângă zgârie-norii din Dubai, arhitectul italian mai dorește să construiască astfel de minuni și în Moscova, Londra, New York, Miami, Roma și Paris. Ca înălțime, toate construcțiile vor fi similare.

 

 

“Clădirile ce vor fi realizate folosindu-se cele mai noi tehnologii vor avea patru dimensiuni, primind astfel dimensiunea timpului”, au fost cuvintele arhitectului italian.

 

Turnurile cu etaje ce se vor roti la 360 de grade pot genera electricitate de la energia solară și de la vânt. Pentru aceasta, se vor amplasa în jur de 80 de turbine la fiecare etaj. Astfel, va exista destulă energie pentru a se alimenta clădirile.

 

Ce facilități vei avea daca vei locui în turnurile acestea?

 

Locatarii turnurilor speciale se vor putea delecta la piscinele și la grădinile din apropierea acestora. De asemenea, ei vor beneficia și de cele mai bune restaurante. O altă facilitate interesantă este aceea că temperatura se va regla automat în interiorul locuințelor din zgârie-nori. Astfel, vara va fi mai racoare, iar iarna mai cald.

 

Cât timp va dura construcția unui zgârie-nori?

 

Deși construcțiile trebuiau să înceapă în 2010, acestea au fost amânate din cauza unor probleme administrative. Totuși, durata realizării unui zgârie-nori nu ar dura prea mult. Fiecare dintre cele 80 de etaje nu ar trebui să dureze mai mult de cinci-șase zile, potrivit spuselor arhitectului italian.

 

Sursa foto: nation.com.pk