Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-08-2013 / Blog imobiliar
Unde-si tin bogatasii banii? Vezi cele mai pretentioase banci din lume

Unde-si tin bogatasii banii? Vezi cele mai pretentioase banci din lumeDeși ne aflăm încă într-o perioadă de criză economică, acest lucru nu-i afectează si pe milionarii din lumea întreagă. Doar in Statele Unite, numărul acestora a crescut cu peste 10 procente, până la 3,73 de milioane, potrivit celor de la Bloomberg. Vezi în articolul nostru un top al celor mai pretențioase bănci din lume în care bogătașii și-au pus în siguranță averile.

 

Începem cu o bancă din Elveția, Pictet&Cie. Aceasta a fost creată la începutul secolului al XIX-lea. În prezent, este una dintre cele mai mari bănci private din Elveția, cu active mai mari de 57 de miliarde de dolari. Care sunt lucrurile ce o fac foarte greu de accesat de către oamenii de rând? Ei bine, la Pictet&Cie nu poți primi împrumuturi și nici ipoteci. Tranzacțiile pe cont propriu necesită aprobarea, greu de obținut, a grupului administrativ alcătuit din opt membri.

 

BNY Mellon Wealth Management, din New York, oferă servicii financiare în peste 35 de țări. Doar pentru serviciile de consultanță financiară, banca deține active de 76 de miliarde de dolari. Activele pentru celelalte operațiuni sunt de… 26 de trilioane de dolari! Îți imaginezi cu ce categorie de clienți lucrează…

 

O companie din New York, Bessemer Trust, are ca principal obiectiv păstrarea și creșterea averii clienților sai. Care este suma minimă pe care trebuie să o ai ca să devii client? 10 milioane de dolari. În medie, fiecare client are peste 40 de milioane de dolari depuși la Bessemer Trust.

 

HSBC Private Wealth Solutions este divizia din Asia a britanicilor de la HSBC.  Aceasta se ocupă de administrarea banilor clienților foarte bogați de pe continentul galben. De asemenea, oferă și consultanță în asigurări, investiții private sau chiar testamente. Activele totale ale băncii sunt de aproape 520 de miliarde de dolari.

 

Sursa: businessinsider.com

 

Foto: joshuakennon.com