Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
29-04-2013 / Blog imobiliar
Tinerii intre 25 si 40 de ani cumpara cele mai multe locuinte

Tinerii intre 25 si 40 de ani cumpara cele mai multe locuinteCei mai mulți clienți de locuințe din România sunt tinerii cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Așa arată o statistică a celor de la BCR  pe anul 2012. Peste 83% din cele aproximativ 9.000 de locuințe intermediate de către Banca Comercială Română au fost cumpărate de către oamenii din această categorie.

 

Statistica făcută de către BCR a luat în calcul atât apartamentele și casele noi, cât și pe cele vechi. Dintre orașele cele mai importante ale României, în Capitală, Timișoara, Cluj, Constanța sau Iași s-au tranzacționat cele mai multe locuințe noi, în ansamblurile rezidențiale.

 

Care sunt motivele care îi conving pe tineri să investească în locuințe într-un număr așa de mare? Pe lângă faptul că un imobil nou este foarte important pentru cei care plănuiesc să-și întemeieze o familie, mai pot exista și alte cauze pentru această situație. Multe dintre persoanele tinere care-și caută locuințe (vorbim aici în special de ansamblurile rezidențiale) își doresc o casă sau un apartament nou într-o zonă verde, de preferat la o distanță cât mai mică de marile orașe. Cum în prezent există o ofertă bogată a dezvoltatorilor pe această piață, clienții au de unde alege.

 

Dintre tipurile de locuințe preferate de tineri și nu numai sunt cele cu două camere. Doar în București, aproape 50% dintre imobilele vândute prin BCR au fost reprezentate de către cele cu două camere. În Constanța, numărul este chiar mai ridicat, urcând până la 59%. În general, procentul se apropie de 50% în marile orașe ale țării. Acest lucru se întâmplă deoarece unii români își vând locuințele vechi și achiziționează imobile noi, adăugând diferența de preț.

 

Programul Prima Casă îi ajută foarte mult pe tinerii aflați la început de drum. Oferta Executivului continuă să prindă foarte bine la romani, care văd în această o oportunitate excelentă pentru a-și cumpăra o locuință. În prima parte a anului 2013, 34% dintre locuințele noi vândute au fost tranzacționate cu ajutorul programului Prima Casă. Ideea Guvernului de a trece  la Noua Casă ar putea fi primită bine de o parte dintre români, în special de cei cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.

 

Și pe viitor, se pare că target-ul principal al dezvoltatorilor imobiliari și al băncilor va fi constituit de către persoanele tinere. Cum unii experți ai pieții întrevăd creșteri de prețuri pentru imobilele noi, este posibil ca cea mai bună perioadă pentru cumpararea unei locuințe să fie următoarele 12 luni.

 

Sursa foto: timpolis.ro