Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
10-10-2017 / Blog imobiliar
Simona Halep se alatura lui Ion Tiriac in demersul pentru Arenele BNR

Simona Halep se alatura lui Ion TiriacSimona Halep, noul lider mondial în tenisul feminin, a semnat o petiție alături de Ion Țiriac și Ilie Năstase prin care vor să reintroducă Arenele BNR în circuitul sportiv, scriu cei de la News.ro

Numărul 1 WTA a declarat într-o conferință de presă faptul că își dorește o arenă centrală pe care să poată juca meciurile din FED Cup și nu numai.

"Sunt tristă din acest puncte de vedere. Am jucat în 2014 pe central şi chiar a fost o atmosferă deosebită, foarte mulţi oameni au venit, tribunele au fost pline. Am jucat în 2016 turneul şi am jucat pe un teren improvizat, pe o arenă centrală improvizată şi nu au mai fost atât de mulţi oameni, atmosfera nu a fost nici pe departe la fel. Tot ce îmi doresc este să avem un teren central, unde să jucăm şi Fed Cup şi sunt sigură că şi fetele vor asta. Publicul ne ajută întotdeauna şi ar fi o atmsoferă cum avem şi la Cluj, când jucăm, de 8.000 de oameni. Mi-aş dori foarte mult să avem acest teren şi să facem din nou turneul pe acel teren şi să jucăm cu foarte mulţi susţinători. Ar fi o pierdere foarte mare pentru tenisul românesc, mai ales acum, când suntem destul de multe în prima sută. Este frumos şi, după cum vedem cu toţii, mulţi copii vin la tenis. Ar fi păcat să pierdem acest turneu", a declarat Simona Halep.

Ion Ţiriac a anunţat în urmă cu câteva zile că vrea să dea în judecată BNR, motivele fiind legate de nereguli la preluarea din 1991 a arenelor de tenis. De cealaltă parte, Guvernatorul BNR a cerut 35 de milioane de euro pentru ca Arenele BNR să ajungă înapoi la Ministerul Tineretului și Sportului. De menționat este faptul că Banca Națională Română a cumpărat baza sportivă în 1991 cu 233.000 de dolari.

Premierul Tudose a declarat după întâlnirea de luni cu Ion Țiriac, Ilie Năstase și Simona Halep faptul că soluția ce mai simplă este ca Arenele BNR să treacă la Primăria Capitalei.

"I-am întrebat foarte sincer: dacă o luăm, dacă o ia statul înapoi, o recuperăm cumva , o cumpărăm cu bani de la buget — cu toate că banca nu a cumpărat-o cu bani de la familiile lor, ci tot din profitul obținut din banii românilor, dar trecem peste—, o recuperăm să o redăm circuitului sportiv, unde o dăm, cui o dăm, cine să o aibă în administrare? Soluția cred că este simplă cumva: la Primăria Capitalei cred că este cel mai bine, apoi, Primăria Capitalei, cred că doamna primar general, doamna Firea, va ști să o opună în valoare. Este o perlă în mijlocul Bucureștiului, poate fi o bază sportivă de renume și chiar cred că putem să organizăm turnee de tenis la nivel mondial", a spus Mihai Tudose, la un post de televiziune.