Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
26-01-2016 / Blog imobiliar
Semne bune anul are pentru piata imobiliara romaneasca

Semne bune anul are pentru piata imobiliara romaneascaSemne bune anul are pentru piaţă imobiliară românească. Conform agenţiei Re/Max, piaţa imobiliară a crescut cu 10% în 2015, iar pentru acest an sunt toate şansele de o nouă creştere.

După mai mulţi ani de scădere a preţurilor locuinţelor din România, anul 2015 a fost marcat de creşteri la toate capitolele. Preţurile au început să urce din nou, oferta de locuinţe a fost mai bogată, iar cumpărătorii au achiziţionat mai multe imobile. În aceste condiţii, prognoza pentru anul 2016 este una excelentă: piaţa de ansambluri rezidentiale va creşte în continuare, cu 5%, potrivit estimărilor agenţiei Re/Max.

Bucureşti şi Cluj-Napoca sunt oraşele cu cel mai mare avans din piaţă. Preţurile locuinţelor noi din Capitală şi din oraşul din Transilvania se apropie de 1.100 euro/mp, în timp ce în restul marilor poli din ţară (Braşov, Arad, Timişoara, Constanţa) piaţă a început uşor-uşor să se dezgheţe.

Agenţia Re/Max estimează că de-a lungul anului 2016 urmează să fie livrate peste 10.000 de case şi apartamente noi în Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad şi Braşov. Dispunerea locuinţelor va fi mult mai variată faţă de anii precedenţi, cu mult mai mare accent pe zonele centrale şi semicentrale ale oraşelor, datorită maririri plafonului de TVA de 5%, care se aplică din 2016 pentru imobilele de până la 450.000 lei.