Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
05-09-2017 / Blog imobiliar
Proiect PMB: transportul elevilor la scoala cu autobuz special in Sectorul 5 din Bucuresti

 Proiect PMB: transportul elevilor la scoala cu autobuz special in Sectorul 5 din BucurestiElevii școlii nr. 141 din București vor merge la școală cu un autobuz special! În perioada următoare va fi demarat un proiect pilot, ce prevede transportul copiilor la scoală cu 4 autobuze speciale RATB.

"În ceea ce privește aglomerația care se creează de cele mai multe ori, în special dimineața și la sfârșitul orelor de program în zonele unde există creșe, grădinițe, școli și licee, împreună cu Poliția Capitalei, cu Brigada Rutieră, cu Poliția Locală, cu polițiile de sectoare, încercăm să găsim cele mai bune soluții și să împrumutăm modele de bune practici din Occident. De aceea, vom demara în scurt timp, prin RATB și Proedus, un proiect pilot prin care elevii să fie transportați la școală cu autobuzul, deci cu transportul local, astfel încât părinții să nu mai meargă către școală — mulți, cu zecile, cu sutele — creând o aglomerație foarte mare", a precizat primarul general, Gabriela Firea.

"Practic, este vorba de 400 de elevi. Ne-am gândit, pentru început, să transportăm cu autobuzele RATB — patru la număr — elevii claselor V-VIII, iar pentru elevii din clasele 0-IV să avem și acceptul părinților, deoarece fiind mai mici, ei trebuie să fie, eventual, însoțiți de un părinte sau, împreună cu școlile, să asigurăm mai multe cadre didactice care să îi ajute în mijlocul de transport în comun", a completat Gabriela F irea.

Vor fi analizate rezultatele acestui proiect, iar după se va decide dacă se va aplica la nivelul întregii Capitale.