Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-10-2013 / Blog imobiliar
Program similar cu Prima Casa, lansat in Marea Britanie

Program similar cu Prima Casa, lansat in Marea BritanieGuvernul din Marea Britanie a lansat un program similar cu Prima Casă. Britanicii vor avea disponibili 12 milioane de lire sterline pentru accesarea unor noi tipuri credite imobiliare. Cu această măsură, se dorește stimularea băncilor să acorde împrumuturi.

 

Avans de doar 5% pentru programul “Help to Buy”

 

Programul numit “Help to Buy” se adresează doar persoanelor care-și cumpără pentru prima dată o locuinta. Aceștia trebuie să achite un avans de 5% din valoarea casei sau apartamentului, față de avansul de 20% la un credit imobiliar standard în Marea Britanie.

 

Interesant este că Guvernul britanic garantează doar 15% din suma totală împrumutată. Executivul va percepe un comision de 0,9% din valoarea creditului, comision pentru acoperirea posibilelor pierderi pentru clienți, dacă băncile intrăîn faliment.

 

Programul “Help to Buy” trebuia să fie lansat la începutul lui 2014, în ianuarie, însă Guvernul Britanic a decis grăbirea sa pentru a ajuta piața imobiliară, aflată într-un oarecare impas.

 

Două dintre cele mai importante bănci britanice, RBS si Lloyds, au anunțat că vor începe deja să promoveze creditele noului program. Cu toate acestea, Barclays sau HSBC încă nu au oferit un răspuns oficial dacă vor face parte sau nu din noua initiațivă guvernamentală.