Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
09-05-2013 / Blog imobiliar
Piata de imobiliare din Romania, in urcare in primele trei luni ale lui 2013

Piata de imobiliare din Romania, in urcare in primele trei luni ale lui 2013În primele trei luni ale anului 2013, piața de imobiliare din Romania a înregistrat o creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, informează mediafax. Astfel, tranzacțiile imobiliare realizate în ianuarie, februarie și martie au depășit 102 milioane de euro, cu trei milioane de euro mai mult decât în 2012.

 

Printre cele mai mari vânzări care au avut loc în acest debut de an se număra trecerea birourilor The Lakeview, din Capitală,  la cei de la fondul New Europe Property Investments. Pentru această tranzacție s-au plătit peste 61 de milioane de euro. Și belgienii de la First Retail International au achitat o sumă considerabilă (aproximativ 25 de milioane de euro) pentru o participatie de 50% din 8 parcuri comerciale de la grupul Inter Cora. De asemenea, Piraeus a achiziționat un ansamblu rezidențial în Brașov pentru suma de 10 milioane de euro. Ne referim la Seasons Residence.

 

Pentru următoarea perioadă se estimează tot o ușoară creștere a numărului de tranzacții pe piața imobiliară din România, în comparație cu anul 2012. Din cauza economiei instabile din țara noastră, dar și a numărului relativ mic de investitori străini față de alte țări europene, apartamentele și casele noi vândute pe piața rezidențială nu vor înregistra o creștere spectaculoasă, de asemenea.

 

Un cuvânt greu de spus pe segmentul de imobiliare l-ar putea avea cei care dețin centre comerciale. Aceștia își propun să înceapă derularea unor proiecte care să vizeze dezvoltarea de noi hipermarket-uri sau diverse alte programe și servicii de fidelizare a clienților, în diferite zone din marile orașe. Acest fapt ar putea afecta în mod negativ construcția de  locuințe, însă nu la o scală mare. La acest argument se adaugă și numărul tot mai mare de credite neperformante, care fac parte din ofertele băncilor de la noi.

 

Una peste alta, viitorul pe piața imobiliară este deschis surprizelor, atât în cazul caselor și apartamentelor noi, cât și în cazul celor vechi.

 

Sursa foto: agenda.ro