Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
15-07-2013 / Blog imobiliar
Locuintele din Romania au inregistrat cea mai mare crestere din Uniunea Europeana

Locuintele din Romania au inregistrat cea mai mare crestere din Uniunea EuropeanaPotrivit unei analize realizate de către Eurostat, locuinţele din România au înregistrat cea mai mare creştere din Uniunea Europeană în primul trimestru din 2013. Comparaţia s-a făcut luând în calcul ultimele trei luni din 2013. Raportat la primele trei luni din anul 2012, preţurile pentru locuinţele de la noi au scăzut cu  cu 0,8, în vreme ce la sfârşitul lui martie 2013 acestea crescuseră cu 4,3% faţă de decembrie 2012.

 

Conform Eurostat, alte creşteri considerabile pentru locuinţele din alte state au fost înregistrate de către Estonia (3,1%), Letonia şi Slovacia (ambele cu 2,3%), în vreme ce scăderi mai mari ale preţurilor au fost în Spania (-5,1%), Cipru (-4,8), Ungaria (-3,3%) sau Portugalia (-3,2%).

 

La realizarea acestor calcule, s-au luat în considerare toate tipurile de proprietăţi rezidenţiale. În perioada care a fost analizată, la nivelul întregii Uniuni Europene, preţurile locuinţelor au crescut cu 0,4%.