Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
28-12-2015 / Blog imobiliar
Locuintele din capitala Japoniei se vand la preturi de nimic!

Locuintele din capitala Japoniei se vand la preturi de nimic!Locuinţele din capitala Japoniei au ajuns să se vândă la preţuri de nimic. În Tokyo, preţurile caselor şi apartamentelor au scăzut atât de drastic, încât agenţiile imobiliare şi proprietarii se chinuie să le vândă!

 

Chinezii profită cel mai mult de preţurile de nimic ale locuinţelor din Tokyo şi din majoritatea marilor oraşe din Japonia. Cei mai mulţi străini care achiziţionează case şi apartamente în ţara niponă sunt chinezii. De altfel, peste 8 milioane de imobile din întreaga Japonie sunt neocupate, asta după ce în urmă cu doar câţiva ani piaţa imobiliară din această ţară era printre cele mai dezvoltate din lume.

 

Cel mai grav pare să fie la periferia oraşului Tokyo, în regiunea Yokosuka. Aici, peste 14% din imobile sunt libere. Cu toate că acum 20-30 de ani, majoritatea locuinţelor erau ocupate (oamenii alegeau cartierele periferice ale capitalei, datorită preţurilor mai accesibile), din cauza lipsei locurilor de muncă, proprietarii s-au mutat, iar agenţiile imobiliare găsesc cu greu noi proprietari.

 

Problema este mai gravă de atât pentru Japonia, pentru că nivelul populaţiei este în scădere de mai mulţi ani, iar perspectivele nu sunt din cele mai bune.