Kaufland testează piaţa pentru magazinul nr. 6 din Braşov.

17-06-2021 / Blog imobiliar

Kaufland testează piaţa pentru magazinul nr. 6 din Braşov, în zona viitorului spital regional şi a cartierului Avantgarden. În lucru – magazinul nr. 3 pe fostul Stadion Tractorul, în proiect – nr. 4 pe fostul IUS şi nr. 5 pe fostul Fartec.

Kaufland vrea să îşi extindă reţeaua în municipiul Braşov şi continuă demersurile urbanistice pentru autorizarea construcţiei celui de-al patrulea magazin, pe strada Hărmanului, respectiv în perimetrul fostei platforme industriale IUS, unde a cumpărat terenul din noiembrie 2018. Potrivit certificatului de urbanism emis recent de Primăria Braşov, hipermarketul ar urma să includă şi un restaurant de tip drive-in, ce va fi operat de KFC. Certificatul de urbanism a fost obţinut în vederea depunerii pentru autorizaţia de construire, conceptul arhitectural pentru noul hipermaket fiind analizat deja de membrii Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism din cadrul Primăriei Braşov.

Kaufland a plătit 17,733 milioane de lei (aproximativ 3,8 milioane de euro) pentru un teren de 12.713 metri pătraţi de pe fosta platformă. Terenul a fost dezmembrat din suprafaţa de 6,1 hectare care era deţinut de austriecii de la Immofinanz, care intenţionau să realizeze aici un strip mall, sub brandul Stop.Shop. Ideea a fost abandonată de austrieci care s-au plâns că durează prea mult procedura de obţinere a autorizaţiei de construcţie. Practic, Kaufland a plătit aproape 1.395 de lei pe fiecare metro pătrat achiziţionat de la austrieci, adică 300 de euro/mp. Austriecii de la Immofinanz achiziţionaseră în 2004 – 2005 platforma IUS pentru 2,6 milioane de euro, adică 42 de euro/mp, adică de 7 ori mai puţin decât au vândut.

În prezent, Kaufland amenajează magazinul de pe fostul Stadion Tractorul care ar urma să fie definitivat până la final de an.
În plus, Kaufland testează piaţa pentru a amenaja un hipermarket şi pe strada Institutului, în vecinătatea viitorului spital regional şi a cartierului Avantgarden, ţinând cont că este o zonă în plină dezvoltare. Astfel, Primăria i-a emis retailer-ului o informare cu privire la posibilitatea şi condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru construcţie în zonă. În plan, retailer-ul are un alt magazin şi pe fosta platformă Fartec, mai multe detalii despre proiect, AICI.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.