Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
20-11-2014 / Blog imobiliar
In ce tara din lume apartamentele au cele mai mari preturi din ultimii 10 ani?

In ce tara din lume apartamentele au cele mai mari preturi din ultimii 10 ani?Țara cu una dintre cele mai puternice economii din lume, Germania, are o problemă: apartamentele au cele mai mari preţuri din 2004 încoace. Locuinţele sunt cu peste 7% mai scumpe decât anul trecut!

 

Piaţa imobiliară din Germania este din ce în ce mai scumpă. Acest lucru se reflectă cel mai bine în preţurile apartamentelor, care se tot scumpesc în ultimul timp, ajungând la sfârşitul lunii septembrie la un preţ mediu mai mare cu 7,2% faţă de septembrie trecut. Dacă luăm în calcul şi casele, creşterea de 5,2% este mai redusă, dar rămâne totuşi impresionantă.

 

Asociaţia Băncilor din Germania oferă un răspuns clar pentru situaţia imobiliarelor: creditele s-au ieftinit, iar accesul nemţilor la împrumuturi se face mai uşor, lucru speculat de proprietari şi investitori, care au mărit preţurile locuinţelor. Analiza Asociaţiei Băncilor din Germania asupra pieţei imobiliare din această ţară s-a făcut pe baza informaţiilor primite de la 30 de bănci nemţeşti, care au raportat valorile creditelor ipotecare ale clienţilor.