Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
14-04-2014 / Blog imobiliar
Iese piata de imobiliare din Spania din criza?

Iese piata de imobiliare din Spania din criza?Investitorii din imobiliare din Spania au motive de optimism. Casele şi apartamentele din statul iberic s-au ieftinit cel mai puţin anul trecut, în comparaţie cu ultimii 5 ani. Analiştii imobiliari anunţă că este posibil ca efectele crizei să scadă.

 

Locuinţele din Spania s-au ieftinit doar cu 4,2% în ultimele trei luni din 2013, în comparaţie cu ultimele 3 luni din 2012 când scăderea a fost cu mult mai mare. A fost de ajuns pentru că investitorii din imobiliare să spere la o redresare a pieţei, mai ales că în ultimii 5 ani preţurile apartamentelor din statul iberic au scăzut şi cu până la 30%.

Alt motiv de optimism

 

În a doua jumătate a anului 2013, numărul investitorilor din imobiliare din Spania a crescut cu 8% faţă de primul semestru. Este de aşteptat că această tendinţa să fie în urcare, mai ales datorită perspectivelor mai bune din punct de vedere al preţurilor.

 

Şi totuşi...

 

La sfârşitul lui 2013, proprietăţile imobiliare din Spania au ajuns să se vândă, în medie, la preţul de 1.467 euro/mp. Faţă de 2007, ieftinirea este de circa 30%. Tot anul trecut, numărul tranzacţiilor imobiliare a sărit uşor de 300.000, număr mai redus cu 17% în comparaţie cu 2012.

 

Dintre acestea, doar aproape 20% dintre numărul de case şi apartamente vândute au fost locuinţe noi.