Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
13-11-2013 / Blog imobiliar
Google Earth, aplicatia cu care esti spionat la tine in casa

Google Earth, aplicatia cu care esti spionat la tine in casaFiscul britanic a găsit o modalitate foarte interesantă pentru a-i spiona pe contribuabili, chiar la ei acasă: aplicația Google Earth. Cum este folosită aceasta de către inspectorii fiscali aflați din cele ce urmează.

 

Fiscul britanic a descoperit o modalitate inovativă pentru a depista evazioniștii sistemului. Cu ajutorul aplicației Google Earth se captează (prin satelit) imagini din interiorul proprietăților locuitorilor din Marea Britanie. Astfel, Fiscul poate depista orice fel de amenajari noi și-au făcut aceștia, dar și noile bunuri pe care și le-au cumpărat.

 

Folosind aceste informații (prelucrate cu ajutorul unui supercomputer, care a costat 50 de milioane de lire sterline) agenții fiscali hotărăsc dacă este sau nu cazul să meargă acasă la contribuabilii care, după părerea lor, au plătit prea puțin la stat, în raport cu veniturile pe care le au.

 

Cei care vor fi prinși că nu și-au plătit toate taxele vor trebui să scoată din buzunare, pe lângă suma datorată, și o amendă considerabilă.

 

Conform estimărilor Fiscului din Marea Britanie, persoanele fizice și firmele de aici au datorii neplătite de peste 35 de miliarde de lire sterline. În ultimii 3 ani, Fiscul britanic a cheltuit peste 1 miliard de lire sterline pentru a-și îmbunătăți sistemul de colectare a taxelor.

 

Sursa foto: shawnsikkema.com