Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
06-05-2013 / Blog imobiliar
De ce prefera romanii apartamentele cu doua camere

De ce prefera romanii apartamentele cu 2 camereÎn ultima vreme, tot mai mulți români se orientează spre apartamente noi cu 2 camere. Conform unei statistici a BCR, în anul 2012, doar în Capitală, din numărul total al tranzacțiilor imobiliare, aproape 50% au fost apartamente cu 2 camere. În unele orașe din țară, precum Timișoara, procentul se apropie de 60%. Care sunt motivele care au dus la această stare de fapt aflați în continuarea acestui articol.

 

Potrivit gândul.info, una dintre cauzele creșterii numărului de vânzari ale apartamentelor cu 2 camere se referă la facturile la întreținere mult mai scăzute, în comparație cu cele ale apartamentelor cu 3 sau 4 camere. Românii preferă aceste tipuri de imobile pentru a face economii.

 

Alt motiv pentru care pe piața imobiliară din țara noastră se caută apartamentele cu 2 camere constă în faptul că prețurile la garsoniere se apropie foarte mult de cele ale apartamentelor. Astfel este de înțeles de ce clienții optează pentru locuințe mai spatioase, având în vedere că nu trebuie să scoată din buzunar cu mult mai mulți bani.

 

Cele mai scumpe apartamente cu 2 camere din Capitală sunt în centru și în zona Aviației, unde prețurile ajung și la 80.000 de euro. Cu toate acestea, cumpăratori există, datorită facilităților foarte bune ale imobilelor. Cele mai accesibile imobile în ansamblurile rezidențiale se pot găsi la sume între 20.000-40.000 de euro (garsoniere și apartamente noi cu 2 camere), în cartiere precum Berceni, Drumul Taberei și chiar Titan.

 

Dintr-o analiză recentă a mai multor site-uri de profil, mai bine de 60% dintre căutările de imobile au vizat apartamentele cu 2 camere, aproape 20% pe cele cu 3 camere și în jur de 10% garsonierele. Restul căutarilor au fost pentru apartamentele cu 4 sau 5 camere.

 

Și în anul 2011 pe primul loc în topul vânzărilor de imobile se situau apartamentele cu 2 camere. Cu toate acestea, procentul era mult mai mic față de situația de astăzi din piață.