Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-05-2013 / Blog imobiliar
Crestere spectaculoasa a investitiilor strainilor pe piata imobiliara din Romania

Crestere spectaculoasa a investitiilor strainilor pe piata imobiliara din RomaniaPotrivit informațiilor oferite de către Registrul Comerțului, investițiile străine pe piața imobiliară din România sunt de aproape opt ori mai mari în primul trimestru al lui 2013, în comparație cu perioada similară din 2012. Astfel, în primele trei luni ale anului curent, au fost introduși peste 120 de milioane de euro, față de doar 16 milioane, câți erau raportați în 2012. De asemenea, prețurile pentru unele apartamente și case noi sau vechi s-au redus considerabil.

 

Spațiile de birouri și blocurile de locuințe, în ansambluri rezidențiale, se construiesc într-un ritm mult mai accelerat în 2013 față de 2012. Companii din țări precum Olanda, Spania sau Cipru încep să investească tot mai mult în astfel de proiecte în țara noastră. Conform Ziarului Financiar, firma Tower Center, înregistrată în Cipru, a efectuat o creștere de capital pentru sucursala din București, introducând peste 33 de milioane de euro. Și cei de la Goldale Real Estate, firmă ce aparține grupului spaniol Riofisa International, au investit o sumă importantă, în jur de 25 de milioane de euro.

 

Companii din restul țării, precum Timișoara Office Building sau Land Suceava One au beneficiat și ele de creșteri de capital importante.

 

Experții din piața imobiliară sunt de părere că unele apartamente și case noi ce se vor construi în 2013 vor fi mai bune din punct de vedere calitativ în comparație cu anii trecuți. Ansamblurile rezidențiale cele mai căutate vor fi cele de la periferia orașelor importante.

 

Piața imobiliară din România dă semne de revenire după o perioadă dificilă începută în 2008, în momentul instaurării crizei economice mondiale.

 

Sursa foto: capital.ro