Credit BT de 21 milioane EUR pentru dezvoltatorul Amber Forest

26-07-2022 / Blog imobiliar

Finanțarea reprezintă un credit de investiții pentru dezvoltarea a 294 de locuințe verzi din prima etapă a proiectului Amber Forest, care au un cost de construcție de aprox. 57,5 milioane euro, a precizat, luni, Alesonor, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Obținerea capitalului de dezvoltare reprezintă o reconfirmare a valorii și încrederii pe care instituțiile financiare o au în proiectul Amber Forest, singura suburbie completă din România. Amber Forest cuprinde aproximativ 500 de vile verzi şi 200 de apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Suburbia va avea infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterschool, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, peste 5.3 hectare pentru parcuri și spații verzi, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

 

„Locuințele Amber Forest sunt primele locuințe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Fiind clădiri eficiente energetic, şi în același timp construcții de calitate, durabile, care integrează tehnologii de ultimă generație şi smart home, locuințele Amber Forest sunt o investiție sigură, reconfirmată de obținerea de la Banca Transilvania a capitalului pentru dezvoltarea primelor vile şi apartamente verzi, eficiente energetic”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner al Alesonor.

 

„Ne bucurăm să fim parte din acest proiect, destinat dezvoltării locuințelor eficiente energetic conform celor mai recente standarde europene. Finanțarea acestui tip de proiecte face parte din strategia de dezvoltare durabilă a Băncii Transilvania, iar fiecare client, prin specificul său, ne ajută să ne consolidăm pas cu pas competențele ESG specifice care derivă din rigorile standardului energetic NZEB. Ne dorim să vedem cât mai multe proiecte de acest fel în România deoarece la BT avem un angajament ferm privind susținerea comunității și mediului.”, a afirmat Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

 

Despre Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Gardens şi suburbiei Amber Forest:
De peste 19 ani, Alesonor investește în proiecte imobiliare de succes, incluzând proiecte comerciale şi industriale, dar având ca obiectiv principal dezvoltarea proiectelor rezidenţiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu, care îmbină pasiunea pentru design, calitate și natură.

Alesonor a dezvoltat și vândut cu succes următoarele proiecte rezidenţiale în București: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.